Többszörös ámokfutó
2023. december 5. 09:34

Börtönbüntetés várhat arra a zalai bűnözőre, aki jogosítvánnyal soha nem rendelkezett, de több esetben is ámokfutóként menekült az őt üldöző rendőrök elől - tájékoztatta a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

Jánky Judit közölte: a 44 éves bűnözőt már tavaly tavasszal is mint visszaesőt ítélte el a Nagykanizsai Járásbíróság eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt. Ezt követően a Zalaegerszegi Járásbíróság idén februárban többszörös visszaesőként tiltotta el újból a járművezetéstől, mindezek ellenére rendszeresen közlekedett személygépkocsival a zalai utakon.
   
Márciusban Teskánd környékén vezette autóját, de a rendőrök felismerték, ezért megkülönböztető jelzést használva próbálták megállítani. A gyanúsított azonban nem lassított, és a megengedettnél jóval nagyobb sebességgel hajtott tovább Teskándon át Hottóig, de egy földes úton szem elől tévesztették a rendőrök.
   
A bűnözőt áprilisban Babosdöbréte és Teskánd között próbálták megállítani, amikor újból felismerték, de Bödén egy földút szélén halomban lévő ágaknak hajtott, innen pedig futva menekült be az erdőbe. Pár nappal később elfogták, de ezután Zalaegerszegen ismét volán mögé ült, a rendőrök elől pedig a piros lámpákon is áthajtva újból sikerült elmenekülnie.
   
Májusban akkor tudták elfogni a férfit, amikor Hottón segéd-motorkerékpárjára ülve meg tudták állítani.
   
A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a - bűnismétlés fokozott veszélye miatt letartóztatásban lévő - férfival szemben többrendbeli, eltiltás hatálya alatti járművezetés bűntette miatt emelt vádat, amelyben börtönbüntetés kiszabását indítványozta.
 

MTI; Gondola
Címkék:
  • Kezet foghatunk-e „lapáttal agyonverni” akaróval?
    Kapaszkodjunk meg: Európában hangzott el a förtelmes mondat. Sőt ami még fájóbb: a kontinens kellős közepén, Magyarországon harsogta ezt olyan politikus, akit korábban megválasztottak felelős pozícióba.
  • Lapáttal a demokráciában
    Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
  • Olimpia 2024
    A francia fővárosban 1900 és 1924 után harmadszor rendeznek nyári ötkarikás játékokat. Franciaországban 1924-ben Chamonix, 1968-ban Grenoble, 1992-ben Albertville volt téli olimpia házigazdája.
  • Magyarjaink hajóztak a Szajnán
    A magyar csapat 180 tagú, többen azonban hiányoztak a ceremóniáról, mert vagy még meg sem érkeztek a francia fővárosba, vagy a hétvégén már verseny vár rájuk. A nők zöld ruhát, míg a férfiak sötét zakót és világos inget viseltek.
  • Nemzetpolitika a Lajtától a Berecki-havasokig
    Megállapították: az elmúlt évek nemzetpolitikájának köszönhetően a külhoni magyar közösségek az élet minden területén megerősödtek.
MTI Hírfelhasználó