Labdarúgó NB I - Drámai fordulat és fehérvári siker Mezőkövesden
2023. december 10. 18:41

A tabellán immár harmadik Fehérvár hosszabbításban szerzett gólokkal 2-0-ra nyert a kieső helyen álló Mezőkövesd vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójának vasárnapi játéknapján.

    A fehérváriak veretlenségi sorozata így már hat találkozót számlál, míg a kövesdiek három bajnoki összecsapás óta nyeretlenek.

NB I, 16. forduló:

Mezőkövesd Zsóry FC-Fehérvár FC 0-2 (0-0)
-----------------------------------------
Mezőkövesd, 1527 néző, v.: Vad II.

    gólszerzők: Kodro (95., 11-esből), Christensen (97.)

    sárga lap: Gomis (76.), illetve Serafimov (9.)

    Mezőkövesd Zsóry FC:
    --------------------
Piscitelli - Kállai, Pillár, Beriasvili, Vajda - Cseke, Gomis (Brtan, 80.) - Molnár, Da. Babunski, Cseri (Ugrai, 78.) - Drazic

    Fehérvár FC:
    ------------
Tóth B. - Csongvai, Serafimov, Gergényi - Bese, Pető (Christensen, 50.), Flores, Katona M. (Rúben Pinto, 78.), Schön - Kodro, Szabó L. (Karamoko, 59.; Kastrati, 78.)

A mérkőzés első negyedórájában valamivel a hazaiak voltak jobbak, mindkét együttesnél gyakoriak voltak azonban a pontatlan passzok és átadások, ráadásul számos kisebb szabálytalanság miatt akadozott a játék. Összességében kiegyenlített volt a küzdelem a szünetig, de gól egyik oldalon sem esett, pedig a félidő utolsó percében mindkét csapat előtt adódott nagy lehetőség.
   
Fordulás után többet birtokolta a labdát és támadásban is veszélyesebb volt a hazai alakulat, míg a fehérváriaknál cserékkel próbált frissíteni a csapaton a szakmai stáb. A vendégeknek aztán a hajrához közeledve egyre inkább a védekezésre kellett koncentrálniuk, a Mezőkövesd ugyanis nyomást helyezett a riválisra, amelyet egyszer a keresztléc, egyszer pedig Tóth Balázs szép védése mentett meg a góltól.
   
A drámai fordulat azonban a hosszabbításban jött: egy veszélytelennek tűnő fehérvári támadás végén Pillár könyökkel ütötte szögletre a labdát, a játékvezető pedig videóbírós ellenőrzés után tizenegyest ítélt. A büntetőt Kodro magabiztosan értékesítette, két perccel később pedig egy ellentámadás végén Christensen megadta a kegyelemdöfést az egyenlítésért tíz játékossal támadó kövesdieknek.
 

MTI
Címkék:
 • Hazai klubfutball: közepes alatt
  Ma a magyar bajnokságot az a Paks vezeti, amely magyar edzővel és magyar játékosokkal küzd. Tudjuk azonban, hogy BL-csoportkörbe jutást ettől a gárdától nem várhatunk. Márpedig a hazai klubfutballnak a BL-ben a helye: a csoportkörnél magasabb szinten.
 • Kik bújhatnak meg az ENSZ mögött?
  Hazánkban több ezer hajléktalan él nem méltóságteljesen. Rájuk miért nem utal a szélsőséges ENSZ-garnitúra? Vélhetően azért, mert ennek az extrémitásnak (is) a kettős mérce a célszerszáma.
 • A szolnoki csata 175. évfordulója
  Az 1849-es csatára emlékezve 28. alkalommal rendezi meg az eseményt Szolnok önkormányzatának megbízásából a Jászkun Magyar Királyi Honvéd Hadikultúra Alapítvány és az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ - tájékoztattak.
 • A Trianon utáni ötödik nemzedék
  Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Lónyay Utcai Református Gimnáziumban tartott eseményen rendhagyó módon tartott köszöntőt, tekintettel arra, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter betegsége miatt nem jöhetett el, így az államtitkár tolmácsolta a tárcavezető gondolatait.
 • Hazánk a fő kontinensen: Eurázsiában
  Kiszelly Zoltán, a Századvég Politikai Iskola tanára hozzászólásában úgy fogalmazott, hogy a nyugati politikai elit a zöld ideológia alapján a kapcsolatépítés helyett a keleti kapcsolatok elvágásán dolgozik, miközben a magyar kormány az "irígy és rosszalló" nyugati pillantások ellenére a keleti és a kínai kapcsolatok ápolásával csak azt teszi, amit a nyugati nagyvállalatok egy része is tett a múltban.
MTI Hírfelhasználó