Csath Magdolnát jelöli államfőnek a Mi Hazánk
2024. február 12. 16:44
Csath Magdolna közgazdászt, egyetemi tanárt jelöli köztársasági elnöknek a Mi Hazánk Mozgalom – jelentette be a közösségi médiában publikált üzenetében hétfőn Toroczkai László pártelnök, frakcióvezető. Itt az ideje, hogy végre ne egy pártember legyen Magyarország köztársasági elnöke – fogalmazott, hangsúlyozva, jelöltjük megfelel ennek a kritériumnak, ráadásul eddigi életpályájával „széles társadalmi ismertséget és elismerést vívott ki”, így akár konszenzusos személyi javaslat is lehet.

Végre egy igazán alkalmas személyt kellene köztársasági elnöknek megválasztani – tette hozzá Toroczkai László, aki azt is elmondta: képviselőik kezdeményezték az alaptörvény módosítását a közvetlen köztársaságielnök-választás bevezetése érdekében.

MTI
Címkék:
  • Lapáttal a demokráciában
    Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
  • Magyar győzelem a hazai futballban
    Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
  • A lapátos főpolgármester nem lép
    Ha Karácsony Gergelynek nincs bátorsága szembeszállni Gyurcsány Ferenccel, "valódi főnökével", és nem meri visszahívni Czeglédy Gergőt, akkor haladéktalanul - még a mai napon - kezdeményezzen rendkívüli közgyűlést, ahol a grémium dönthet a visszahívásról – jelezte Wintermantel Zsolt.
  • A szélsőséges USA-külügyminiszter rágalmazta hazánkat
    "Különösen nonszensz ez a vád egy olyan ország külügyminiszterétől, ahol az elmúlt időszakban kirívóan megemelkedett a zsidó emberekkel szembeni félelemkeltő támadások száma és ahol az egyetemeken antiszemita lázadásokra került sor" - fogalmazott Szijjártó Péter.
  • EURO-2024 - Kiestek a mieink
    Marco Rossi szövetségi kapitány tanítványai ezúttal a svájciaktól és a házigazda németektől elszenvedett kétgólos vereség után Csoboth Kevin 100. percben lőtt góljával 1-0-ra legyőzték Skóciát, így három ponttal és mínusz hármas (2-5) gólkülönbséggel fejezték be a tornát.
MTI Hírfelhasználó