Azonnali hatállyal távozik a Boeing 737-es programjának vezetője
2024. február 21. 22:13

Távozik a Boeingtől a cég 737-es programjának vezetője a modell közelmúltbeli problémái miatt - jelentették be az amerikai repülőgyártónál szerdán.

Boeing ousts 737 MAX chief in shake-up as blowout fallout mounts | The  Seattle Times

Kemény landolással ért földet a Boeing-vezető – the seattle times

A közlemény szerint Ed Clark 18 év után azonnali hatállyal hagyja el a vállalatot. Utódja Katie Ringgold, aki a Boeing alelnöki pozíciójában és a 737-es program főigazgatójaként dolgozik majd, valamint a Washington állambeli Rentonban működő gyártóhely vezetője lesz.
   
A Boeing döntését megelőzően az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal úgy foglalt állást, hogy a repülőgépgyártó a minél több gép gyártására irányuló megrendelői nyomás miatt nem fordít kellő figyelmet a biztonságra.
   
A Boeing 737-es modelleket érintő problémák közül legutóbb január elején egy szinte vadonatúj 737 Max 9-esnek nem sokkal felszállás után kiszakadt egy oldalpanelje, nagyméretű nyílást hagyva a gép oldalán. Csak a szerencsének volt köszönhető, hogy az incidensnek nem voltak súlyos, akár halálos áldozattal járó következményei.
 

MTI
Címkék:
  • A platószónok gyógyszere elgurult, ege elborult
    A magyarok felhőtlenül ünnepelhették első királyukat, és a több mint egy évezrede fennálló államukat.
  • Elcelebesedett olimpia
    Az olimpia az emberiség egyik nagy közös ünnepe, s noha mindig voltak benne kisebb-nagyobb szennyeződések, sokat segíthet abban, hogy a sportvilág napról napra belenevessen a celebnyomulás otromba ábrázatába.
  • A kormány támogatja a bortermelőket
    Latorcai Csaba kiemelte, 30 milliárd forint keretösszeg áll rendelkezésre szerkezetátalakító támogatásra, amelyből jelentős arányban részesednek a badacsonyi szőlősgazdák is. Hozzátette, segíteni kell a "minden nemzetközi összevetésben helytálló" badacsonyi borok terjesztését is. Ezt a célt is szolgálja a magyar borok nemzetközi marketingjére rendelkezésre álló másfél milliárd forintos támogatási összeg.
  • Kristályosodóban a gazdasági semlegesség
    A szélsőség is megjelent Kötcsén, hisztériáztak, őket a sajtó képviselői bátorították európai viselkedésmódra.
  • A CIA szerint fenyegetik a világrendet
    Moore és Burns szerint az MI6 és a CIA közösen lép fel az orosz hírszerzés által Európában folytatott "felelőtlen szabotázshadjárattal" szemben is. Hozzáteszik: Oroszország "cinikus módon" használ technológiai eszközöket hazugságok és álinformációk terjesztésére, annak érdekében, hogy éket verjen a nyugati szövetséges országok közé.
MTI Hírfelhasználó