Toroczkai László vezeti a Mi Hazánk európai parlamenti listáját
2024. február 28. 11:36

Toroczkai László pártelnök, frakcióvezető áll a Mi Hazánk Mozgalom európai parlamenti (EP-) listájának első helyén, őt Dúró Dóra elnökhelyettes követi - hangzott el a párt szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

A pártelnök-frakcióvezető az eseményen elmondta: a listán őket Borvendég Zsuzsanna történész, a Magyarságkutató Intézet munkatársa, Kispalkó Szilveszter vajdasági mérnök-informatikus, a párt nemzetpolitikai kabinetjének vezetője és Árgyelán János, a Mi Hazánk külügyi kabinetjének elnöke követi.
   
Toroczkai László elmondta: azért ő áll a lista élén, mert ismertsége révén világossá kívánják tenni, hogy pártjuk "hova tartozik".
   
Hangsúlyozta: pártja összmagyarságban és magyar jövőben gondolkodik, felveszi a harcot a világban jelentős befolyással rendelkező "nemzetellenes ideológiai hálózat" ellen. Emellett tovább kívánják szélesíteni évek óta épített nemzetközi kapcsolatrendszerüket, amelyben "nagyon fontos szövetségesnek" nevezte az Alternatíva Németországnak (AfD) pártot.
   
Toroczkai László kiemelte, a választási eredmények alapján elképzelhető, hogy új frakciók alakulnak az Európai Parlamentben, majd jelezte, antiglobalista, a nemzetek Európáját megvalósítani akaró képviselőcsoporthoz kívánnak csatlakozni.
   
Dúró Dóra programközpontú kampányt ígért a sajtótájékoztatón, hangsúlyozva, a globalista diktatúra helyett a magyar jövőt szeretnék építeni, és pártjuk ezt kívánja majd uniós szinten is képviselni.
   
A sajtótájékoztatón Toroczkai László és Dúró Dóra is egyértelművé tette: az európai parlamenti választás után nem kíván Brüsszelbe távozni, pályáját a magyar Országgyűlés tagjaként folytatja.

MTi
Címkék:
  • Kezet foghatunk-e „lapáttal agyonverni” akaróval?
    Kapaszkodjunk meg: Európában hangzott el a förtelmes mondat. Sőt ami még fájóbb: a kontinens kellős közepén, Magyarországon harsogta ezt olyan politikus, akit korábban megválasztottak felelős pozícióba.
  • Lapáttal a demokráciában
    Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
  • Olimpia 2024
    A francia fővárosban 1900 és 1924 után harmadszor rendeznek nyári ötkarikás játékokat. Franciaországban 1924-ben Chamonix, 1968-ban Grenoble, 1992-ben Albertville volt téli olimpia házigazdája.
  • Magyarjaink hajóztak a Szajnán
    A magyar csapat 180 tagú, többen azonban hiányoztak a ceremóniáról, mert vagy még meg sem érkeztek a francia fővárosba, vagy a hétvégén már verseny vár rájuk. A nők zöld ruhát, míg a férfiak sötét zakót és világos inget viseltek.
  • Nemzetpolitika a Lajtától a Berecki-havasokig
    Megállapították: az elmúlt évek nemzetpolitikájának köszönhetően a külhoni magyar közösségek az élet minden területén megerősödtek.
MTI Hírfelhasználó