A brüsszeli szélsőség fenyegeti hazánkat
2024. április 12. 18:29

Brüsszel máris fenyegeti Magyarországot, hogy hajtsa végre a migrációs paktumot, máskülönben kötelezettségszegési eljárást indítanak hazánk és a szintén tiltakozó Lengyelország ellen - írta az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára a Facebook-oldalán pénteken.

Zsigmond Barna Pál közölte: a baloldali többségű Európai Parlament a napokban szavazta meg a paktumot, amellyel minden eddiginél nagyobb erővel rákényszerítenék Magyarországra is a migránsok kötelező betelepítését.
   
Az államtitkár közölte, a brüsszeli migrációs paktum kétfajta kötelező migránskvótát akar bevezetni. Egyrészt követelik, hogy "engedjük be a migránsokat a határon, és az országon belül bíráljuk el az illegálisan és sokszor erőszakosan érkező migránsok kérelmeit". Ezzel gyakorlatilag migránsgettók jönnének létre az országon belül, ami hatalmas biztonsági kockázatot is jelentene a magyar településeknek és magyar embereknek - jelentette ki Zsigmond Barna Pál.
   
Hozzátette, másrészt kötelező migránskvóta alapján rákényszerítenék Magyarországra is a migránsok betelepítését: "ha nem hajtjuk végre a betelepítést, akkor húszezer eurót kell fizetnünk minden be nem telepített migráns után".
   
Brüsszel tehát minden eddiginél erősebb eszközökkel "akarja ránk kényszeríteni a migránsokat, a dollárbaloldal pedig ebben is Brüsszel és a Soros-hálózat követeléseit teljesítené, ha a Gyurcsány vezette baloldal lenne hatalmon, már rég elkezdték volna a migránsok tömeges betelepítését" - fogalmazott Zsigmond Barna Pál.
   
Leszögezte: a kormány álláspontja változatlan: Magyarországot meg kell védeni a migránsok betelepítésétől. A magyar emberek többször, egyértelműen kifejezték, nem akarják, hogy Magyarországból is bevándorlóország legyen - idézte fel az államtitkár.
   
Álláspontja szerint a baloldali és brüsszeli bevándorláspárti politika következményeit nem terhelhetik Közép-Európára.
   
"Nem fogadunk el olyan európai döntéshozatalt, amely a magyar emberek feje fölött kényszerítené rá bármit az országra" - hangsúlyozta.
   
Kitért arra, hogy a paktum elfogadását követően Donald Tusk lengyel miniszterelnök is leszögezte, Lengyelország nem vesz át egyetlen bevándorlót sem más tagállamoktól, illetve nem hajlandó fizetni azért, hogy ne jöjjenek olyan emberek Lengyelországba, akikkel a lengyelek nem akarnak együtt élni. Donald Tuskkal ebben teljes mértékben egyetért a magyar kormány - jelezte Zsigmond Barna Pál.
   
Azt írta, Magyarország és Lengyelország nyílt tiltakozása után "egyből meg is érkezett a brüsszeli fenyegetés": az Európai Unió belügyi biztosa máris kötelezettségszegési eljárással zsarolta meg a migrációs paktumot megszegő tagállamokat.
   
A migrációs paktum csak akkor válik érvényessé, ha az Európai Parlament után az Európai Tanács is megszavazza - mutatott rá az államtitkár. Megjegyezte: "Brüsszel még arra se volt képes, hogy megvárja a végleges döntéshozatalt, máris elkezdte a migrációellenes tagállamok zsarolását".
   
"Brüsszelben változás kell, olyan brüsszeli vezetésre és európai parlamenti képviselőkre van szükség, akik megvédik Európát és Magyarországot a migrációtól és a háborútól" - közölte Zsigmond Barna Pál.
 

mti
Címkék:
 • Magyar győzelem a hazai futballban
  Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
 • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
  „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
 • Limoges-i Krisztus-korpusz Homokbödögéről
  Azzal, hogy közgyűjteményi központtá is válik a magyar nemzet múzeuma, lehetőség nyílik arra, hogy az ország minden múzeumának erőforrását bevonva, együtt gondolkodva a magyar nemzet közösségének egészével tudjunk haladni az értékőrzés útján - tette hozzá Latorcai Csaba.
 • A budapestiek állják a "milliárdos Gyurcsány-számlát"
 • A vértanú – szörnyű történelmi párhuzam
  Látjuk a baljós jeleket, a balliberális politikai oldal romboló munkáját, és eszünkbe jut, hogy ezek elődei egykor mekkora károkat okoztak hazánknak. Látjuk, hogy ma is vannak könnyen félrevezethető emberek, akikre hatnak a hangzatos ígéretek, a látványos külsőségek, a szemfényvesztő gesztusok, s újabban azok a trükkök, amelyekkel mindezt nemzeti színű csomagolásban tálalják a közönségnek
MTI Hírfelhasználó