Húsz év fegyház
2024. április 25. 10:50

Húsz év fegyházra ítélt első fokon, nem jogerősen egy férfit a Szekszárdi Törvényszék emberkereskedelem és más erőszakos bűncselekmény miatt, amit egy kiszolgáltatott nővel szemben követett el - közölte a törvényszék csütörtökön az MTI-vel.

Az 58 éves férfi harmincas éveiben járó fia ugyanazzal a sértettel szemben elkövetett szexuális erőszak miatt 15 év fegyházbüntetést kapott - írták a szerdai ítéletről szóló közleményben.
   
Az elsőrendű vádlott, az apa 2019 februárjában befogadta a hajléktalan, italozó életmódot folytató nőt, akitől elvette iratait és a neki járó szociális segélyt. A férfi kezdettől fogva ököllel, rúgásokkal bántalmazta a nőt, aki maradandó fogyatékosságot szenvedett, egyik szemére csaknem teljesen elvesztette látását.
   
2019 nyarának végén a vádlott arra kényszerítette a sértettet, hogy másokkal szexuális kapcsolatot létesítsen pénz, szerszámok vagy ház körüli munka fejében, valamint arra, hogy Szekszárdon vásárlóktól, járókelőktől kolduljon, és a bevételt adja át neki.
   
Az elsőrendű vádlott 2019. decemberben a nem sokkal korábban börtönből szabadult fiának "szabadulási ajándékként" adta oda a sértettet, akit fenyegetéssel vettek rá arra, hogy a fiúval közösüljön. A nő 2020. május 29-én megszökött és feljelentést tett.
   
Az elsőrendű vádlottat emberkereskedelem, kényszermunka, szexuális erőszak és testi sértés, a másodrendű vádlottat mint erőszakos többszörös visszaesőt szexuális erőszak miatt mondta ki bűnösnek a bíróság, az ítélet kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét.
   
A közlemény szerint az ügyész három nap gondolkodási időt tartott fenn, a vádlottak és védőik felmentésért, illetve a büntetés enyhítéséért fellebbeztek. Az ügy a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik.
   
A bíróság fenntartotta az elsőrendű vádlott letartóztatását, a másodrendű vádlott más ügy miatt szabadságvesztését tölti.

mti
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Győztünk!
    A végén lehozta kapusát a szlovén gárda, Bálizs védett még egy hatalmasat lábbal, majd kezdődhetett az ünneplés, a mieink visszajutottak a legjobbak közé!
  • Brüsszel veszélyes az európai demokráciára
    Az a tény, hogy az EU testületei egy szuverén tagállam demokratikus választásán az eredmény befolyásolására is készek, minden európai fővárosban nagy aggodalomra adhat okot.
  • Moszkva körözést adott ki Zelenszkij ellen
    Zelenszkij elődje, Petro Porosenko volt ukrán államfő, az Európai Szolidaritás ellenzéki párt elnöke és Olekszandr Pavljuk, az ukrán szárazföldi erők parancsnoka ellen is körözés van érvényben az orosz belügyi adatbázis szerint.
MTI Hírfelhasználó