Bűnözők a törvényhozásban
Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
Utoljára frissítve: 2024. március 9. 22:43
2024. március 9. 22:05

ugyeszseg

Mondjanak le azok, akiket erőszakos bűncselekmény miatt ítéltek el – szorgalmazta egy hazafias párt politikusa. Hozzátette: Amikor megállapítják egy képviselő felelősségét és bíróság mondja ki róla, hogy bűncselekményt követett el, akkor véget kellene vetni a politikai pályájának.

„Minden jogkövető ember elvárja, hogy ha egy politikust ilyen súlyos, erőszakos bűncselekmény miatt megbüntetnek, akkor mondjon le a mandátumáról.” A hazafias politikus szerint ugyanis nem nagyon van annál egyértelműbb helyzet, mint amikor valakit másodfokon is elítélnek, ráadásul erőszakos bűncselekmények miatt.

Az Európai Unió egyik tagállamában két szélsőbaloldali politikust elítélt a bíróság. Az egyikük egy médium épületében a helyi őrökkel harcba bocsátkozott, és az egyiknek sérülést okozott. A másikuk tüzes eszközt dobott rendőrök közé.

Brutalitásuk jelezte, hogy az alvilághoz tartoznak.

Ezt bírósági ítélet is kimondta róluk, ennek ellenére a törvény megsértői a törvényhozásban akarnak maradni.

Ez világosságot vet az elítélt képviselők politikai közösségének felelősségére is, amelynek ehhez hasonló esetben azt kellene mondania, hogy ilyen emberekkel nem vállalnak közösséget. Akiknek ugyanis az elfogadható, hogy vezető politikusok erőszakos bűnözők legyenek, azt üzenik ezzel, hogy „a politikai célból alkalmazott erőszak elfogadott, a törvényeket nem kell betartani”.

Azaz az adott parlamenti pártok is az alvilágba süllyedtek.

„A baloldaliak ehhez úgy állnak hozzá, hogy ők politikusok, rájuk a szankciók nem vonatkoznak, nekik nem kell a jogkövetkezményeket vállalniuk, így a parlamenti mandátumukról sem szükséges lemondani” – fogalmazott a botrányt értékelve egy hazafias politikus.

És mit szól ehhez a lezüllesztéshez az Európai Unió?

Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.

Szaharova orosz külügyi szóvivő az Európai Unió vezetőjét, von der Leyen úgy minősítette: „az EU történelmének legnagyobb korrupciós botrányainak vádlottja még tovább ment – Hirosima tragédiáját áthárította, Oroszországra”.

Leyen természetesen nem reagált Szaharova kijelentésére.

Pedig mindenki tudja, hogy a Pfizer-ügyben védhetetlen a helyzete, sms-üzeneteit azóta sem hajlandó nyilvánosságra hozni.

Azaz a magyar szélsőbaloldal erőszakos magatartása - mint látjuk - EU-konform.

Sőt, a szélsőbal hazugságréme megfenyegette az igazságszolgáltatásban tevékenykedő bírákat, jelezve, hogy az általa remélt hatalomváltás után szembe kell nézniük a szélsőbaloldal gátlástalan fellépésével.

„Ezt Magyarország XX. századi történetében már többször láttuk. Amikor a kommunisták hatalmon voltak, vagy annak átvételére készültek, akkor ők is ugyanígy fenyegették a bírókat és az ügyészeket” – summázta egy hazafias politikus.

Minthogy a jogállamiság követelményeit sorozatosan megsértő Európai Bizottságra és Európai Parlamentre nem számíthatunk, a magyar demokratáknak kell felkészülniük arra, hogy a szélsőbaloldali – egyelőre „csak” verbális – terrorral megküzdjenek.

A demokráciát kell fölemelni arra a szintre, amelyen a gyűlölködők csak ellenzékben folytathatják dühöngésüket.

Molnár Pál
 

gondola
 • Kezet foghatunk-e „lapáttal agyonverni” akaróval?
  Kapaszkodjunk meg: Európában hangzott el a förtelmes mondat. Sőt ami még fájóbb: a kontinens kellős közepén, Magyarországon harsogta ezt olyan politikus, akit korábban megválasztottak felelős pozícióba.
 • Lapáttal a demokráciában
  Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
 • Az európai emberek nem kérnek a migránsinvázióból
  Bakondi György szerint komoly fenyegetést jelent az illegális migráció az európai emberek mindennapjaira. Azok a lépések, amelyeket a magyar kormány megtett ezen a területen, továbbra is a magyar emberek többségének a támogatását, "pártszimpátián túlnyúló" támogatását élvezik.
 • A férfiasság értéke fényben a Palotajátékokon
  A valódi európai értékek emelkedtek fénybe a 39. Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok első két napján. A férfiasság és a nemes nőiesség szépsége a harmadik napon, vasárnap is élményt ad a Visegrádra látogatóknak.
 • Női öttusacsapatunk sikere
  A magyar trió a hazaiak harmadik érmét szerezte az Eb-n. Hétfőn második lett férfi váltóban Koleszár Mihály és Bereczki Richárd, illetve harmadik női váltóban az olimpiára készülő Guzi Blanka Eszes Noémival.
MTI Hírfelhasználó