Összeölelkezett Putyin és Kim Dzsong Un
2024. június 18. 22:33

Vlagyimir Putyin orosz elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető öleléssel köszöntötte egymást, amikor a repülőtéren találkoztak.

North Korean leader Kim Jong-un welcomes Russia's President Vladimir Putin (R-L front) at the airport. Russian Presidential Press and Information Office/Gavriil Grigorov/TASS

tass/Gavrijil Grigorov

Amikor az orosz elnök megérkezett Phenjanba, az észak-koreai vezető a repülőgép felszálló lépcsőjénél találkozott vele. Kim Dzsong Un kisétált a vörös szőnyegre az aszfalton, miközben egy mobil lépcső az orosz elnök repülőgépe felé tartott.

Az ölelés előtt hosszas kézfogást váltottak. Ezt követően egy nemzeti ruhát viselő koreai lány meghajolt, és egy csokor virágot ajándékozott Putyinnak.

A vezetők a motorosokból álló tiszteletbeli kíséret kíséretében az orosz elnök Aurus autójával az éjszakai Phenjanon át a kumszuszikormány rezidenciájáig hajtottak, ott együtt mentek be. 

A munkaprogram június 19-én délelőtt veszi kezdetét. Putyin annak befejezése után Vietnamba utazik.

tass.com
Címkék:
 • Kezet foghatunk-e „lapáttal agyonverni” akaróval?
  Kapaszkodjunk meg: Európában hangzott el a förtelmes mondat. Sőt ami még fájóbb: a kontinens kellős közepén, Magyarországon harsogta ezt olyan politikus, akit korábban megválasztottak felelős pozícióba.
 • Lapáttal a demokráciában
  Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
 • Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől
  Joe Biden az X közösségi oldalon közzétett levelében úgy fogalmazott: "úgy hiszem, hogy a pártom és az ország legjobb érdekét az szolgálja, hogy visszalépjek, és kizárólag kötelezettségeim teljesítésére összpontosítsak elnöki időszakom hátralévő idejében".
 • Piastri karrierje első sikerét aratta a Körmagyaron
  Új bajnokot avatott a magyar versenypálya: ausztrál siker Mogyoródon. A herendi sisak a második helyre volt jó Lando Norrisnak.
 • A magyar tenger nemes hagyománya
  Napos, gyengén szeles idő és - ahogy a balatoni hajósok mondják - "kivasalt", vagyis teljesen sima víz fogadta a Balaton-átúszás résztvevőit. A tó vize 26-27 fokos és később sem várható jelentős szélerősödés.
MTI Hírfelhasználó