Adorján Béla lett a Jobbik elnöke
2024. június 29. 18:51

Adorján Bélát választották - egyedüli jelöltként, a leadott szavazatok 91 százalékával - a Jobbik-Konzervatívok elnökévé a párt szombati budapesti kongresszusán.

Adorján Béla a Jobbik új elnöke

Az elnök – Enyugat


A tisztséget Adorján Bélán kívül Potocskáné Kőrösi Anita eddigi elnökhelyettes pályázta meg, de ő nem gyűjtötte össze a jelöltté váláshoz szükséges számú ajánlást.

Gyöngyösi Márton eddigi elnök, aki a június 9-i európai parlamenti és önkormányzati választások éjszakáján még azt jelezte, tervei szerint újra versenybe száll az elnöki posztért, végül nem nyújtotta be az induláshoz szükséges szándéknyilatkozatot.
   
A megválasztását követő sajtótájékoztatón az új pártelnök - aki a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei közgyűlés tagja, Vásárosnamény önkormányzatának képviselője, népi iparművész - azt hangsúlyozta: a tisztújítás során olyan időszakban- hozott felelős döntést a tagság, amikor a legfőbb feladat a stabilitás megteremtése és a párt visszavezetése a néhány éve elhagyott útra.
   
Adorján Béla szerint ez azt jelenti, hogy a Jobbik ismét az emberek mindennapi problémáival foglalkozik, határozott válaszokat adva a felmerülő kérdésekre, megerősítve a tagsággal való kapcsolatot, újraépítve a párt iránti bizalmat.
   
Az eseményen az is elhangzott: elnökhelyettessé a kongresszus - szintén egyedüli indulóként - Brenner Koloman országgyűlési képviselőt választotta. Továbbra is a Jobbik alelnöke marad Ander Balázs, Lukács László György, Z. Kárpát Dániel (mindhárman parlamenti képviselők) és Kvárik Anita, bekerült az elnökségbe Kesztyűs Attila és Révi Attila.
 

mti
Címkék:
  • Kezet foghatunk-e „lapáttal agyonverni” akaróval?
    Kapaszkodjunk meg: Európában hangzott el a förtelmes mondat. Sőt ami még fájóbb: a kontinens kellős közepén, Magyarországon harsogta ezt olyan politikus, akit korábban megválasztottak felelős pozícióba.
  • Lapáttal a demokráciában
    Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
  • Vigyük közelebb kontinensünket a békéhez!
    A magyar elnökség ideje alatt 120 jogalkotási dossziét kell majd előrevinni, 1500 munkacsoport ülést tartanak, 230 elnökségi rendezvény és 37 magas szintű tanácskozás lesz, valamint a 27 európai miniszterelnök csúcstalálkozója és a 47 európai miniszterelnököt és államfőt tömörítő Európai Politikai Közösség tanácskozása is Budapesten lesz.
  • Szentmise Európáért
    A szentmisét Luc Terlinden érsek, Belgium prímása, Noël Treanor érsek, az Európai Unió melletti apostoli nuncius, Manuel Barrios Prieto, az európai katolikus püspökkari szervezet főtitkára és Benoit Lobet, a székesegyház plébánosa.
  • Kiberkalózokat buktatott le a 300 fős nyomozócsoport
    Elsősorban ukrán szervezetekhez köthető bűnözők próbálják kicsalni a banki ügyfelek pénzét. Ezért gyanús lehet, ha egy a banki adataink megszerzésére irányuló adathalász üzenet pontatlan, nem helyes magyarsággal megfogalmazott.
MTI Hírfelhasználó