Korrupt egyetemi oktató Brassóban
2024. július 5. 15:08

Őrizetbe vették egy brassói magánegyetem oktatóját pénteken korrupció gyanúja miatt - írta a korrupcióellenes ügyészség (DNA) brassói területi kirendeltségére hivatkozva az Agerpres hírügynökség.

A korrupcióellenes ügyészek azzal gyanúsítják az egyetemi oktatót, hogy rendszeresen fogadott el csúszópénzt és javakat diákjaitól, hogy elégséges osztályzatot adjon nekik a vizsgákon, záróvizsgán.
   
Az ügyészek két elfogatóparancsot adtak ki többrendbéli befolyással való üzérkedés, befolyásszerzés, vesztegetés, valamint vesztegetésben való bűnrészesség gyanújával.
   
Az egyetemi oktató mellett egy közvetítőt is előzetes letartóztatásba helyeztek.
   
Az ügyben nyolc rendőrt és egy csendőrt is gyanúsítottként hallgatnak ki vesztegetés és befolyás vásárlása miatt, és hat másik személy ellen is vizsgálat zajlik.
   
A Hotnews.ro azt írta, hogy a hatósági alkalmazottak is az egyetemi oktató diákjai voltak. A hírportál szerint az egyetemi oktató 2023-ban és 2024-ben 500 lej (39 ezer forint) és 2500 lej (197 ezer forint) közötti összegeket kért diákjaitól, hogy elégséges osztályzatot adjon nekik a vizsgán, az összeget a vizsga fontosságának függvényében határozta meg.
   
A korrupcióellenes hatóságok csütörtökön húsz házkutatást tartottak az ügyben 10 megyében, a többi között székelyföldi megyékben is.

mti
Címkék:
  • Kezet foghatunk-e „lapáttal agyonverni” akaróval?
    Kapaszkodjunk meg: Európában hangzott el a förtelmes mondat. Sőt ami még fájóbb: a kontinens kellős közepén, Magyarországon harsogta ezt olyan politikus, akit korábban megválasztottak felelős pozícióba.
  • Lapáttal a demokráciában
    Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
  • Megalakult a Patrióták Európáért EP-frakciója
    Néhány nap alatt óriási politikai erő állt össze az Európai Parlamentben: a Patrióták Európáért frakció. Ez a 84 képviselő küzd majd a korrupt, önmagát átmentő uniós vezetőséggel szemben.
  • Esküt tettek olimpikonjaink
    A fogadalomtétel szövegét Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok kardvívó és Kapás Boglárka világ- és Európa-bajnok úszó mondta el a Művészetek Palotájában rendezett ünnepségen, melyen kettejük között Lőrincz Tamás olimpiai bajnok birkózó tartotta a magyar zászlót.
  • A kínai elnök nagyra értékeli a magyar békemissziót
    Hszi a találkozó során gratulált Orbán Viktornak az Európai Unió soros elnökségének átvételéhez és nagyra értékelte a magyar kormányfő erőfeszítéseit az ukrajnai válság politikai rendezésének előmozdítására, kifejezve emellett Peking készségét arra, hogy az ügyben továbbra is kapcsolatban maradjon Budapesttel - közölte a kínai külügyi tárca.
MTI Hírfelhasználó