A légmozgás főként az északkeleti, keleti tájakon élénkül meg
2024. szeptember 4. 10:59

A szárazság és a hőség sem tarthat örökké, a hét második felében a hőmérséklet lassan, fokozatosan mérséklődik, a hét végén már a csapadékesélyek is nagyobb területen növekszenek.

Várható időjárás az ország területén csütörtök éjfélig: Továbbra is kevés felhőre, napos, száraz időre számíthatunk. Felhősödés holnap estefelé kezdődhet délnyugat felől, és ott már fokozatosan nő a zápor, zivatar kialakulási esélye. A légmozgás főként az északkeleti, keleti tájakon élénkül meg, majd csütörtökön már többfelé lesz élénk, néhol erős a keleties szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 22 fok között valószínű, de a szélcsendes helyeken ennél hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 28 és 35 fok között várható, északkeleten lesz a kevésbé meleg idő.

met.hu
Címkék:
  • A platószónok gyógyszere elgurult, ege elborult
    A magyarok felhőtlenül ünnepelhették első királyukat, és a több mint egy évezrede fennálló államukat.
  • Európa három nagy kihívás előtt áll
    Az egy évvel ezelőtt ránk kényszerített szabályozás megbukott, új rendeletet kell alkotnunk. Új szabályozás nélkül a migráció szét fogja bomlasztani az Európai Uniót, ezt meg kell állítanunk. De az első a béke - jelentette ki Orbán Viktor.
  • Az amerikai rakétapolitika visszafelé sülhet el
    Kevés szó esik róla, de ez a különös háború – ahogyan Putyin nevezte, különleges hadművelet – teljesen eltér a „klasszikus” területfoglaló (életteret kiterjesztő) háborúktól – mutat rá Kövesdi Károly.
  • Katonáink a gáton
    Honvédségünk a Nyugatról ránk törő áradat ellen oltalmazzák a hazát: bátor katináink gátakat emelnek a hullámok ellen.
  • Nehéz lesz, de meg fogjuk csinálni
    "Budapest, Római-part, ahol most állok, egy nap múlva már járhatatlan terület lesz. A várható, érkező nagy víztömeg holnapra már a fejem magasságában áll, rá egy-két napra pedig két méterrel följebb. De a vízügyesek tele vannak önbizalommal, és magabiztosak, mert úgy gondolják, hogy a legmagasabb árszint sem haladja meg az eddig mért legmagasabbat" - jelentette ki Orbán Viktor.
MTI Hírfelhasználó