Magyar Péter hazudik
2024. szeptember 14. 20:34

Magyar Péter hazudik, Csermajor nem lesz migránstábor - írta a a Facebook-oldalára feltöltött szombati videónyilatkozata mellé a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

A videóban Gyopáros Alpár hangsúlyozta: Magyar Péter alaptalan rémhíreket terjesztve hergeli az embereket.


Elmondta, néhány napja a Győr-Moson-Sopron vármegyei Vitnyéd és Csermajor nevét szinte az egész ország megismerte, miután ott az egykori tejipari szakiskola területén felújítás kezdődött.

A munkákkal kapcsolatban ellenzéki politikusok és baloldali sajtóorgánumok azonnal rémhírterjesztésbe kezdtek: "minden információ nélkül, politikai szerencsehuszárok, köztük Magyar Péter hergelik az embereket és szítják a kedélyeket" - fogalmazott.

Aláhúzta: Orbán Viktor miniszterelnök személyesen is megerősítette, hogy nem lesz Vitnyéd-Csermajorban migránstábor.

A kormánybiztos azt mondta: Magyar Péter egyszerűen hazudik, hergel és félelmet kelt, pont az ellen hangol, amit egyébként Brüsszelben támogat.

Megjegyezte, hogy az érintett épületben eddig jogtalanul ukrán menekültek tartózkodtak, teljesen lelakva, tönkretéve azt. Az üzemeltető most ez hozza helyre - tette hozzá.

Elékeztetett: a kormány itthon és Brüsszelben is ugyanazt mondja. Magyarország nem kér a menekülttáborokból és az illegális migrációból. A kormánybiztos a helyiek megnyugtatására közölte: álláspontjuk nem változtatott.

MTi
Címkék:
  • A platószónok gyógyszere elgurult, ege elborult
    A magyarok felhőtlenül ünnepelhették első királyukat, és a több mint egy évezrede fennálló államukat.
  • Európa három nagy kihívás előtt áll
    Az egy évvel ezelőtt ránk kényszerített szabályozás megbukott, új rendeletet kell alkotnunk. Új szabályozás nélkül a migráció szét fogja bomlasztani az Európai Uniót, ezt meg kell állítanunk. De az első a béke - jelentette ki Orbán Viktor.
  • Személyhívók felrobbantása
    Izrael nem tervezte a személyhívók felrobbantását a Hezbollah elleni teljes körű háború előtt, de a biztonsági szervek vezetői az utolsó pillanatban emellett döntöttek, miután legalább két Hezbollah-tag azt gyanította, hogy valami nincs rendben ezekkel a személyhívó eszközökkel.
  • A gáton védekezők szervezetten végzik munkájukat
    Az állami védettségű területeken a készültségi szint elérte a 100 százalékot. Az önkormányzatok nagy részénél is így áll a helyzet, de van néhány település, ahol még nincsenek 100 százalékon, de mindenhol 50 százalékon áll a készültség - fejtette ki a kormányfő.
  • Az örmények mindig számíthatnak a magyar kormányra
    A hazájukban és a Magyarországon élő örmények mindig számíthatnak a magyar kormányra - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára kedden Budapesten, az Országos Örmény Önkormányzat székházának átadásán.
MTI Hírfelhasználó