Moszkva „brutális választ" ígér egy NATO-ukrán mélységi csapásra
2024. szeptember 15. 10:15

"Az ellenségek Washingtonban, Londonban és más helyeken egyértelműen alábecsülik annak a játéknak a veszélyét, amelyet továbbra is játszanak" - mondta Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes.

Russia's Deputy Foreign Minister Sergei Ryabkov  Sergei Karpukhin/TASS

Rjabkov – tass/Szergej Karpukin

Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes újságíróknak nyilatkozta, hogy az Egyesült Államok minden jogot megad Kijevnek, hogy nagy hatótávolságú fegyverekkel csapjon le az orosz terület mélyére, Moszkva válasza erre brutális lesz.

"Az orosz elnök mindent elmondott erről a témáról. A döntés [engedélyezi Kijev csapását] megvan, minden carte blanche-t kiadtak Kijev ügyfeleinek. Ezért brutálisan fogunk reagálni” – mondta Rjabkov.

Amint a miniszterhelyettes a TASS-nak korábban a BRICS médiacsúcs margójára elmondta, Oroszország tudja, hogy a Nyugat már hozott döntéseket az orosz terület mélyére irányuló csapásokról, és a megfelelő jelzéseket továbbította Kijevnek.

Vlagyimir Putyin orosz elnök korábban kijelentette, hogy Ukrajna nem képes mélyen behatolni Oroszország területére a Nyugat segítsége nélkül, hiszen ehhez műholdak és repülési missziók hírszerzésére van szüksége. Az orosz vezető azt is megjegyezte, hogy a NATO-országok nem egyszerűen arról tárgyalnak, hogy Kijev esetleg bevetné a nyugati nagy hatótávolságú fegyvereket, hanem lényegében arról döntenek, hogy közvetlenül bekapcsolódnak-e az ukrán konfliktusba. Jelezte, hogy Moszkva az Orosz Föderációt érintő fenyegetések alapján hozza meg a döntéseket.

tass.com
Címkék:
  • A platószónok gyógyszere elgurult, ege elborult
    A magyarok felhőtlenül ünnepelhették első királyukat, és a több mint egy évezrede fennálló államukat.
  • Európa három nagy kihívás előtt áll
    Az egy évvel ezelőtt ránk kényszerített szabályozás megbukott, új rendeletet kell alkotnunk. Új szabályozás nélkül a migráció szét fogja bomlasztani az Európai Uniót, ezt meg kell állítanunk. De az első a béke - jelentette ki Orbán Viktor.
  • A kilencvenéves Ilia Mihály
    A főigazgató úgy fogalmazott, Ilia Mihály "hosszú évtizedek óta a magyar irodalmi élet egyik gravitációs pontja". Megszámlálhatatlan tanítványt indított el pályáján, írók, irodalomtörténészek, kritikusok, szerkesztők és tanárok sokaságának segítette és segíti munkáját.
  • Személyhívók felrobbantása
    Izrael nem tervezte a személyhívók felrobbantását a Hezbollah elleni teljes körű háború előtt, de a biztonsági szervek vezetői az utolsó pillanatban emellett döntöttek, miután legalább két Hezbollah-tag azt gyanította, hogy valami nincs rendben ezekkel a személyhívó eszközökkel.
  • A gáton védekezők szervezetten végzik munkájukat
    Az állami védettségű területeken a készültségi szint elérte a 100 százalékot. Az önkormányzatok nagy részénél is így áll a helyzet, de van néhány település, ahol még nincsenek 100 százalékon, de mindenhol 50 százalékon áll a készültség - fejtette ki a kormányfő.
MTI Hírfelhasználó