Biden az amerikai titkosszolgálat segítségét kérte a Trump elleni merénylet miatt
2024. szeptember 16. 16:56

Az amerikai titkosszolgálatnak további segítséget kell nyújtania a Donald Trump amerikai republikánus elnökjelölt ellen elkövetett merényletkísérlet miatt. Ezt Joe Biden, a Fehér Ház jelenlegi vezetője jelentette ki – számolt be róla a Reuters, írta a Lenta.ru.

„A titkosszolgálatnak további segítségre van szüksége, több erőforrást kell kiutalnia” – jegyezte meg az amerikai vezető. Biden hozzátette, hogy „még nem kapott” hivatalos jelentést az incidensről. Egyúttal háláját fejezte ki, hogy „minden rendben van Trumppal”. Korábban vált ismertté, hogy Trump elleni merényletet tervezett egy Észak-Karolina államban élő lakos, az 58 éves Ryan Wesley Routh. Kiderült, hogy a támadó Ukrajna lelkes támogatója, sőt, amerikai állampolgárokat agitált, hogy zsoldosokká váljanak, és csatlakozzanak az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) „idegenlégiójához”.

MH
Címkék:
  • A platószónok gyógyszere elgurult, ege elborult
    A magyarok felhőtlenül ünnepelhették első királyukat, és a több mint egy évezrede fennálló államukat.
  • Európa három nagy kihívás előtt áll
    Az egy évvel ezelőtt ránk kényszerített szabályozás megbukott, új rendeletet kell alkotnunk. Új szabályozás nélkül a migráció szét fogja bomlasztani az Európai Uniót, ezt meg kell állítanunk. De az első a béke - jelentette ki Orbán Viktor.
  • Viharos kor szilárd bástyája – Videó!
    A második világháború alatt küzdött a fasizmus és a fajgyűlölet ellen, a német megszállás alatt életét kockáztatva mentette zsidó honfitársait. Míg a 20-as évek eleji ciklusban szociálpolitikai és nőjogi kérdésekben szólalt fel, addig az 1945 utáni nemzetpolitikai és elvi kiállásait a kor kihívásai, az ország megszállása, a kiépülő diktatúra követelte ki - idézte fel Semjén Zsolt.
  • Migránsinvázió: hazánk csatlakozik Hollandiához
    Bóka János magyar újságíróknak nyilatkozva közölte, a magyar kormány tájékoztatást kapott arról, hogy Hollandia kormánya bejelentette: kérni fogják, hogy Hollandia mentességet kaphasson az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól.
  • A kilencvenéves Ilia Mihály
    A főigazgató úgy fogalmazott, Ilia Mihály "hosszú évtizedek óta a magyar irodalmi élet egyik gravitációs pontja". Megszámlálhatatlan tanítványt indított el pályáján, írók, irodalomtörténészek, kritikusok, szerkesztők és tanárok sokaságának segítette és segíti munkáját.
MTI Hírfelhasználó