Irán „minden eszközt” be fog vetni, hogy válaszoljon az izraeli támadásra
2024. október 28. 11:56

Irán „minden rendelkezésére álló eszközt” be fog vetni, hogy válaszoljon az iráni katonai célpontok ellen a hétvégén végrehajtott izraeli támadásra – közölte hétfőn az iráni külügyminisztérium szóvivője. „Irán minden rendelkezésre álló eszközt be fog vetni, hogy határozott és hatékony választ adjon a cionista rezsimnek” – jelentette ki Eszmáil Bahái a televízióban élőben közvetített sajtótájékoztatón. További részleteket nem említve annyit tett hozzá, hogy az iráni válasz természete az izraeli támadás természetétől függ. Irán korábban a támadást bagatellizálva arról számolt be, hogy csak korlátozott károkat okozott, Joe Biden amerikai elnök pedig a konfliktus eszkalációjának megakadályozására szólított fel.

Ali Hamanei ajatollah, Irán legfőbb vallási és politikai vezetője vasárnap közölte: az iráni illetékesek feladata, hogy meghatározzák, hogyan lehetne a legjobban demonstrálni Irán erejét Izraelnek. Ugyanakkor hozzátette, hogy az izraeli támadást nem kell „sem alábecsülni, sem felnagyítani”. Az izraeli légierő szombatra virradóra három hullámban indított támadást iráni rakétagyártó üzemek és más célpontok ellen Teherán közelében és Irán nyugati részén – közölte az izraeli hadsereg. Irán támogatja a Hezbollahot, amely Libanonban harcol az izraeli erőkkel, valamint a Hamász palesztin terrorszervezetet, amely a Gázai övezetben harcol Izrael ellen.

MTI
Címkék:
  • Ezt a harcot még nem vívtuk meg
    Brutális, kíméletlen szellemi rombolás kell ahhoz, hogy egy kultúra ezt a képességét elveszítse s az adott népet, nemzetet elveszejtse. Nálunk ez az elveszejtés 1900-ban kezdődött.
  • Ellaposodott futball
    A válogatottra vonatkozólag a miniszterelnök mondott lényegeset, igaz, évekkel ezelőtt, és azóta sem ismételte meg. Eszerint a magyar nemzeti tizenegynek a világ tíz legjobb válogatottja közé kell kerülnie. Jelenleg a 32., de Marco Rossi talán elindíthatja csapatunkat a fölfelé vezető úton.
  • Megvannak a nemzeti konzultáció kérdései
    A magyarnemzet.hu felületén megjelentek a Gulyás Gergely kancelláriaminiszter által bejelentett nemzeti konzultáció kérdései, a lap cikkéből az is kiderül, 11 kérdéskör van. A tizenegyedik nemzeti konzultáció mottója: "Magyarország meg tudja csinálni!"
  • Székely őrtüzek
    A települések nagyobb terein vagy a környező magaslatokon sötétedés után meggyújtott őrtüzeknél a helyi szervezők mindenütt felolvasták a rendezvény kiáltványát, amelyet az őrtűzgyújtást kezdeményező és szervező Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke, Izsák Balázs írt alá.
  • Nem akarunk gazdasági vasfüggönyt
    Simicskó István elmondta, az embereknek a kormánnyal közösen kell kijelölniük a követendő gazdaságpolitikai célokat, de meg kell őriznünk az eddigi eredményeinket. Felhívta a figyelmet, hogy a magyar gazdaság teljesítménye várhatóan lehetővé teszi belátható időn belül az egymillió forintos bruttó átlagkereset elérését, a minimálbért pedig ezer euróra kell felemelni.
MTI Hírfelhasználó