Földi László
 • 2022. május 6. 09:38
  Képtelenség elfogadni azt a politikai kommunikációt, hogy a fegyveres konfliktus csupán két nép, az orosz és az ukrán küzdelme. Az eszkalálódott helyzet miatt ugyanis már világháború zajlik.
 • 2022. április 9. 16:33
  Nem elég a csatát, a háborút kell megnyerni. A háború ugyanis korántsem ért véget.
 • 2022. március 11. 08:37
  Nincs kollektív bűnösség. Ezt, az egyéb ügyekben teljesen vállalhatatlan ENSZ-szervezetek bürokratái is elfogadják, legalábbis papíron. S ha így van, nem bűnösek az általános orosz családok iskolás gyerekei, éljenek bárhol Európában. Ahogy vétlenek a kamionok sofőrjei, akik mellékesen árut szállítottak az őket megvető országokba. Ahogy az Ukrajnában élő magyarok sem okai az ottani pusztításnak.
 • 2022. február 19. 17:57
  Nemzetbiztonsági szakértők szerint küldött ember lehet a baloldal államfőjelöltje.
 • 2022. február 11. 10:21
  Az, hogy valami nem stimmel Némethonban, egyre jobban előtüremkedő tényszerűség. Komoly gondokkal és kevésbé kezelhető helyzetekkel kénytelenek megbirkózni a több mint nyolcvanmilliós országban. S ha ez nem lenne elég, tátongó szakadék nyílik a politikai vezetés és a választók tömegei között. Miért, hogyan és mi a kiút?
 • 2022. január 28. 10:57
  Elborzasztó módon a kinevezések feltétele a gyenge politikai képességből fakadó másodlagos értékrend követése. Ha valaki lelkesen támogatja az illegális migrációt, és a gender- valamint az LMBTQ-őrültséget, máris számíthat jelentős beosztásra.
 • 2022. január 14. 16:28
  A külföld támogatását és jóindulatát bíró SZDSZ – mint a választás legnagyobb vesztese – megpróbált kierőszakolni egy megismételt szavazást az úgynevezett népharag segítségével. Nem sikerült.
 • 2021. december 31. 11:43
  Így év végén hatezer karakter erejéig visszalapozhatunk az időben, elemezve, mi is történt 365 nap alatt.
 • 2021. december 4. 08:33
  Földi László: Felettébb zavaró és végtelenül elszomorító, hogy a magyar polgári titkosszolgálat bármelyikében áruló tisztek létezhetnek. Ők ugyanis nem lehetnek pártkatonák, mint volt ilyen időszak a rendszerváltás előtt, hanem szakmájukat végző kiválasztottak, az országot az első vonalban védeni köteles szervezet tagjai.
 • 2021. november 5. 08:45
  A szolgálati szabályzat kimondja – 1997 előtt így volt –, hogy népellenes parancsot nem lehet végrehajtani. Egyetlen ütlegelő sem hivatkozhat utólag arra, hogy parancsot teljesített. Legyen annak eredője bármely magas beosztású, esetleg egy helikopterben üldögélő, elmeháborodott politikus.
 • Megújuló parkban nyílt meg a Néprajzi Múzeum
  Egy megújuló park szélén, világszínvonalú épületben nyílt meg a Néprajzi Múzeum új otthona a Liget Budapest projekt eredményeként - mondta el az MTI-nek a megnyitó alkalmából a projekt miniszteri biztosa.
 • Orbán Viktor holnap az Országgyűlésben bemutatja Magyarország új kormányát
  Egy nap múlva hivatalosan is megalakul Magyarország új kormánya. Orbán Viktor miniszterelnök egy rövid beszédben mutatja be ötödik kabinetjét, ezután a miniszterek leteszik az esküjüket. Az új kormánynak 14 minisztere lesz, akik közül 11-en minisztériumot vezetnek majd, hárman pedig tárca nélküli miniszteri feladatot látnak majd el. Orbán Viktor korábban arról beszélt: a veszélyek évtizede előtt állunk, és az új kormánynak az a legfontosabb feladata, hogy megvédje a magyar emberek biztonságát – számolt be róla az M1 Híradója.
 • Varga Judit a magyar érdekekért harcol Brüsszelben
  Csak akkor lehet továbblépni az orosz energiát célzó szankciókkal, ha minden ország nemzeti adottságait, illetve saját energiamixéhez való jogát tiszteletben tartják - jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter hétfő délelőtt Brüsszelben az EU-tagállamok uniós ügyekkel foglalkozó minisztereinek tanácskozására érkezve. A tárcavezető rámutatott: Magyarország számára az első számú prioritás az energiaellátás és energiabiztonság szavatolása, nemcsak rövid- de közép- és hosszútávon is.
MTI Hírfelhasználó