Kiszelly Zoltán
 • 2022. november 14. 10:30
  A múlt héten két olyan fejlemény is történt a hazai belpolitikában, amely a belharcok folytatását, sőt felerősödését jelzi – jelentette ki lapunknak Kiszelly Zoltán poltikai elemző. Úgy tűnik, hogy Márki-Zay Péter azt az utat választotta, hogy nem a pártját alapítja meg, hanem egyelőre csak annak infrastruktúráját teremti meg.
 • 2021. november 8. 13:10
  Márki-Zay Péter ugyan azzal kampányol, hogy ő a 2010 előtti és az azt követő időszakot is elutasítja, ám a korábbi időszak éppen benne találta meg azt az embert, akivel könnyebben vissza tudnának kerülni a hatalomba – értékelte az elmúlt hetet lapunk számára Kiszelly Zoltán politológus, aki beszélt a Városháza eladásának botrányáról és az elhibázott nyugati energiapolitikáról is.
 • 2021. augusztus 13. 19:10
  A NATO kivonult Afganisztánból, az USA Irakból is kivonja harcoló csapatait, így mindkét országban a vallási fanatikusoknak nyílik tér. Aki nem akarja a tálibokkal visszatérő középkort megvárni, elmenekül. Eddig legkevesebb egymillióan indultak el Európa felé, de még sokkal többen készülnek útra kelni.
 • 2021. június 30. 10:27
  Ki őrzi az őrzőket, vagyis ki ellenőrizze az Európai Unió Bíróságát? A lengyel és német alkotmánybíróság szerint ugyanis a luxemburgi testület nem mindenben illetékes, illetve néha figyelmen kívül hagyja az uniós jogot. Orbán Viktor egy forradalmi javaslattal állt elő.
 • 2021. április 13. 08:23
  Az EU rosszabb állapotban van, mint az kívülről látszik. Kelet-nyugat irányban a szuverenitásvita feszíti, minket, kelet-közép-európaiakat nem tudnak pénzügyi oldalról fogni, mint a déleiket, ezért erőltetik a „jogállamiságinak” nevezett politikai zsarolási mechanizmust. Észak-dél irányban egy legalább ekkora konfliktust okoz az euró befejezése, ami most egy félkész termék.
 • 2021. március 10. 11:29
  Magyarország megmutatta, hogy igenis meg lehet védeni a külső határokat. Dánia most azt mutatja meg, hogy a migráció nem egyirányú utca Európa felé. Elsőként kezdik meg a szírek hazaküldését.
 • 2021. január 18. 20:42
  A CDU új pártelnökének boldogsága pontosan fél órát tartott. Merkel lebegteti távozását, így a német politikában továbbra is minden a kancellár körül forog.
 • 2020. december 22. 13:33
  A németek most új szót találtak ki a kvótára. Ízlelgessük a fogalmat, amivel sokat fogunk jövőre találkozni. Másodlagos migráció. Pontosabban annak megakadályozása.
 • 2020. november 6. 21:38
  Trump, vagy Biden? Vörös hullám, vagy kék fal? Trump 2016-os sikerének megismétlődése vagy államcsíny? A 2000-es floridai példa ismétlődik-e meg, vagy a 2016-os osztrák?
 • 2020. május 20. 17:40
  Szél Bernadett vagy Hadházy Ákos is megmérettetheti magát Fekete-Győr Andrással szemben a Momentum-elnöki pozícióért a párt júniusi küldöttgyűlésén, s a győztes személye az irányvitát is eldöntheti Kiszelly Zoltán szerint. A politológus úgy vélte, a liberális párt az LMP és a Párbeszéd frakciójában szerezhet befolyást a következő választásig.
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó