Bata János
 • 2022. július 8. 08:57
  28 millió USA-dollárt próbált behozni a szegény Ukrajnából Magyarországra egy kijevi politikusfeleség – ez is olvasható a nyári Aracsban, a délvidéki magyarság negyedévi folyóiratában.
 • 2022. április 26. 08:48
  Comenius a XVII. században Magyarország függetlenedését szorgalmazta a Habsburg-háztól, de ugyanakkor csalódottságának adott hangot más nyugati uralkodókkal, birodalmakkal szemben, így mintegy megfogalmazva a harmadik – magyar – út fontosságát – tisztázza Bata János.
 • 2021. szeptember 24. 08:49
  Bata János: Belőlünk folyamatosan próbálják kiirtani hazai árulóink és külhoni ellenségeink az egészséges nemzettudatot. Ezt nem engedhetjük meg senkinek, ez ellen tennünk kell – gondolattal, szóval és cselekedettel.
 • 2021. június 29. 08:37
  Számunkra minden segítség, minden baráti kéz, mely felénk nyúl, fontos, hiszen legyen bármekkora is nemzeti öntudatunk, hazaszeretetünk és áldozatvállalásunk, barátok, támogatók nélkül elsodor bennünket az ár.
 • 2021. április 13. 12:05
  Van olyan is, aki, még ha magában föl is lázad a keresztény értékek sorozatos támadása ellen, de gyávaságból hangosan már nem meri kimondani véleményét, mert a kereszténygyalázás – és ez alatt nem csak a hitet, hanem az ebből kinövő életlátást és életmódot is értem – manapság divatos.
 • 2020. november 24. 06:44
  A legvisszafogottabb becslések szerint is legalább negyvenezer ártatlan magyar áldozata volt Délvidéken a kommunista partizánterrornak a második világháború végén. És ki tudja, hányan lehetnek még azok, akiket a trianoni békediktátum után gyilkoltak meg egy korábban soha nem volt (és soha nem is lesz) ország pribékjei, csak azért, mert magyarok voltak.
 • 2020. június 28. 08:56
  "A magyarság jobb része a trianoni hungarocídium századik évfordulóján sem törődött bele abba a gyalázatos helyzetbe, amelybe a nemzet vettetett" - olvasható az Aracs friss számában.
 • 2019. július 2. 08:54
  Számunkra, akik az Aracsot készítik, és hiszem azt, minden olvasónk számára, óriási sajtótörténeti érték az, hogy Csapó Endre megtisztelte jelenlétével a folyóiratot - fogalmaz Bata János, a délvidéki magyarság közéleti folyóiratának főszerkesztője a Gondolának adott interjúban.
 • 2015. szeptember 23. 12:24
  Már Európa nyugati felében is fölismerték a felelősen gondolkodó politikusok, hogy a migránsözönlés nagyrészt alaposan megszervezett, világos célú akció.
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó