Kürti László
 • 2022. szeptember 21. 09:55
  A költő dolga a játéktér, hogy legyen, és ha egy mód van rá, az elég izgalmas vagy sokrétűvé váljon, a többi egyetemes, azaz nem kell hozzá érettségi bizonyítvány, örvény sem feltétlenül, vagy „vehem”, csak szív legyen…, akkor a művek is pontosan, a helyükön dobognak – írja Kürti László Balassi-kardos poéta.
 • 2020. szeptember 18. 08:59
  Szeretteinket, pláne gyermekeinket egy kivételes világra kell tanítanunk, nagy gondossággal, nagy hitekkel, hogy bármi jó megtörténhet a világban, e nélkül nincs meg a mintája, háttérországa, evidenciája arra, hogy a valóságát úgy formálhatja, olyanná, amiben élni is érdemes - vallja Kürti László költő.
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó