Medvegyev: A NATO belép a háborúba, ha...
Az 1920-as évek óta legitim katonai célpontnak számít az az ország, amely fegyvereket szállít az ellenségnek, és kiképzi annak személyzetét azok használatára – írta meg az oroszhirek.hu.
2023. március 3. 10:50

Medvegyev – TASS/Mihail Tereszcsenko

A NATO repülőgépek Ukrajnának történő szállítása és a szövetség területén történő karbantartása a blokk közvetlen belépése az Oroszország elleni háborúba – írta Telegram-csatornáján Dmitrij Medvegyev, a Biztonsági Tanács helyettes vezetője – írta meg az oroszhirek.hu.

Emlékeztetett arra, hogy az 1920-as évek óta legitim katonai célpontnak számít az az ország, amely fegyvereket szállít az ellenségnek, és kiképzi annak személyzetét azok használatára – írta meg az oroszhirek.hu.

„Ez történik ma is: kanadai és német kiképzők az EU területén már ukrán gyilkosokat tanítanak a Leopardok kezelésére. Ha elképzeljük, hogy a jövőben leszállított NATO-gépeket az ő katonáik fogják kiszolgálni Lengyelország területén, az az atlantisták közvetlen belépése lenne az Oroszország elleni háborúba, annak minden következményével együtt” – magyarázta.

Emellett Medvegyev rámutatott, hogy azok, akik döntést hoznak mindezen felszerelések és megsemmisítő eszközök szállításáról, a zsoldosokkal és a katonai kiképzőkkel együtt szintén legitim célpontnak számítanak.

Oroszország még tavaly tavasszal küldött jegyzéket az észak-atlanti szövetség országainak a Kijevbe irányuló fegyverszállítások miatt. Szergej Lavrov külügyminiszter hangsúlyozta, hogy minden lőszert tartalmazó szállítmány legitim célpontot jelent az orosz hadsereg számára – olvasható a portálon. 

magyarhirlap.hu
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
MTI Hírfelhasználó