A brüsszeli Nagy Testvér fantomokat keres hazánkban
Pontosan tisztában vannak azzal, hogy Magyarország szakmai kérdésekben tavaly novemberben és idén tavasszal is egyetértésre jutott az Európai Bizottsággal, sőt tudják azt is, hogy Hazánk mindezt jogalkotási szinten végre is hajtotta! Őket azonban a tények nem érdeklik, mert az európai baloldal nyomására politikai feladatot hajtanak végre! – leplezi le a szélsőséget Vejkey Imre.
2023. május 17. 17:54

Monika Hohlmeier, az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottsága delegációjának vezetője (b3, takarásban), Petri Sarvamaa (b2) és Lara Wolters (b), a delegáció tagjai Vejkey Imrével, az Országgyűlés igazságügyi bizottságának KDNP-s elnökével (j3), Juhász Hajnalkával, az európai ügyek bizottságának KDNP-s tagjával (b2) és Bánki Erikkel, az Országgyűlés gazdasági bizottságának fideszes elnökével (j), az országgyűlési bizottságok képviselőivel folytatott tárgyaláson az Országházban 2023. május 16-án. MTI/Balogh Zoltán

Tévhiteket és méltatlan támadásokat fogalmazott meg Magyarországgal és a magyar kormánnyal szemben az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottságának delegációja, amely kedden folytatott tárgyalást az országgyűlési bizottságok képviselőivel. Vejkey Imre, az Országgyűlés Igazságügyi bizottságának KDNP-s elnöke szerint azzal kapcsolatban is kaptak támadásokat, hogy a sajtó milyen kérdéseket tesz fel az Európai Parlament képviselőinek. Őt kérte interjúra a Gondola.

– Elnök úr, ha egy, a sajtószabadságért lármázó idegen politikus itthoni parlamenti képviselőket ró meg azért, mert neki nem tetsző kérdéseket kap az itteni sajtótól, akkor ez miért juttatja eszünkbe az 1990 előtt Kreml dohosságát?

– Az Igazságügyi bizottság elnökeként évek óta az Európai Uniós kettős mércével szembesülök, továbbá azzal, hogy Brüsszel és Strasbuorg legkülönbözőbb intézményei egyre durvább koncepciós eljárásokat folytatnak Hazánkkal szemben! Mindennek pedig az az oka, hogy Magyarország elutasítja az illegális migrációt, a gendert és a háborút! Ezért politikailag nyomást gyakorolnak ránk!
Ők, a kereszténység helyébe egy globális világrendeletet akarnak erőszakkal léptetni, mely hasonló a világ régebbi kommunista kísérleteihez! Ez egyfajta globális forradalmat jelent, melyben nem csak a társadalom értékrendszerét, hanem annak teljes struktúráját is ki akarják forgatni a rendes kerékvágásából! Mindezt megtévesztő és álságos módon teszik, egy „jobb világ” eszméjének a hirdetésével, éppúgy, mint ahogy azt a rendszerváltás előtt a „Nagy Testvér” tette!

– A delegáció azt is megkérdőjelezte, hogy működött-e az Országgyűlés az elmúlt időszakban vagy helyette a kormány hozta meg különböző rendeletekkel a vonatkozó törvényeket. Lehet, hogy Brüsszelből ennyire buta politikusok érkeznek Magyarországra vizsgálódni vagy csak ennyire nem érdeklik őket a tények?

– Kérdésre azt kell mondanom, hogy nem buta és nem érdektelen emberek érkeznek Hazánkba vizsgálódni, hanem olyanok, akik pontosan tisztában vannak azzal, hogy Magyarország szakmai kérdésekben tavaly novemberben és idén tavasszal is egyetértésre jutott az Európai Bizottsággal, sőt tudják azt is, hogy Hazánk mindezt jogalkotási szinten végre is hajtotta! Őket azonban a tények nem érdeklik, mert az európai baloldal nyomására politikai feladatot hajtanak végre!

– Az uniós források ügyében a kormány már 2022 novemberében eleget tett a 17 pontos európai bizottsági igénynek, de a bizottság újabb 27 pontos listával állt elő. Mi vagyunk-e a hibásak, ha ez a gyakorlat az alvilági zsarolások kíméletlenségét juttatja eszünkbe?

– Magyar Országgyűlés valóban már 2022 novemberében eleget tett a 17 pontos európai bizottsági igénynek! Sőt azt is mondhatom, hogy a magyar helyreállítási és ellenállóképességi tervhez kapcsolódó legújabb EU-s igények szerinti módosításokat is elfogadta (151 igen szavazattal, 0 nem ellenében, 23 tartózkodás mellett) 2023. május 3-án a Magyar Parlament, vagyis azokat az idén támasztott ún. „szuper mérföldköveket”, melyek az Európai Bizottsággal egyeztetett igazságügyi csomagot tartalmazzák!
A fentiek után érkezett Hazánkba az Európai Parlament költségvetési ellenőrzési bizottságának delegációja, azzal a prekoncepcióval, hogy ők továbbra jogállamisági és korrupciós fantomokat fognak Magyarországon! Lényegében ezt tették! Mindez pedig azt jelenti, hogy politikai okból, teljesen jogellenesen, továbbra is azon vannak, hogy visszatartsák Hazánk elől a fejlesztési pénzeket!

Molnár Pál
 

gondola
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Az Agitprop figyelt
    Az idő előrehaladtával a falak egyre inkább eltolódtak egymástól, és a falon való minimális átlépést a rendszer már nem büntette úgy, mint a Kádár-korszak korai éveiben, vagy mint a Rákosi-korszakban – elemzi az 80-as évek második felének hazai újságírását Sz. Nagy Gábor történész.
  • Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát
    A Vígszínház társulata nevében Lukács Sándor színművész búcsúzott, színészkollégája játékát és közös munkáikat idézte fel. Mint mondta, Tordy Gézában nagy erők lakoztak, nagy dühök és nagy szenvedélyek.
  • Fát ültettek fradisták a Budakeszi Vadasparkban
    Dibusz Dénes, az FTC kapusa, aki csapattársai, Varga Barnabás és Botka Endre társaságában aktívan is közreműködött a faültetésben, hangsúlyozta: fontosnak érzik, hogy az edzések és a játék mellett a társadalmi felelősségvállalásból is kivegyék a részüket és óvják a környezetet.
MTI Hírfelhasználó