Hollik: Sorosék eddig sem voltak a nemzeti kormány barátai
Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója nem számít változásra azután, hogy Soros György átadta a birodalma vezetését a fiának - írja a Magyar Nemzet.
2023. június 12. 14:25

– A Soros-hálózat eddig sem volt a nemzeti kormány barátja és arra számítunk, hogy ezután sem lesz – fogalmazott a Magyar Nemzet megkeresésére Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója azzal kapcsolatban, hogy Soros György átadta a fiának, Alexander Sorosnak az irányítást, aki még radikálisabb hangvételt ígért. Orbán Viktor miniszterelnök a hírre reagálva a Twitter-oldalán osztotta A Keresztapa című film egyik híres jelenetét Marlon Brandóval és Al Pacinóval.

Ahogy arról a lap beszámolt, Alexander Soros a The Wall Street Journal amerikai napilapnak betekintést engedett a jövőbeli elképzeléseibe. Mint fogalmazott: a célja apja liberális célkitűzéseinek bővítése, ám, noha hasonlóan gondolkodnak, ő szeretne más ügyeket is felkarolni, mint a szavazati és abortuszjog, valamint a nemek közötti egyenlőség. Tervei szerint a családi vagyont továbbra is arra használná, hogy baloldali amerikai politikusokat támogasson.

Magyar Nemzet
  • Ezt a harcot még nem vívtuk meg
    Brutális, kíméletlen szellemi rombolás kell ahhoz, hogy egy kultúra ezt a képességét elveszítse s az adott népet, nemzetet elveszejtse. Nálunk ez az elveszejtés 1900-ban kezdődött.
  • Ellaposodott futball
    A válogatottra vonatkozólag a miniszterelnök mondott lényegeset, igaz, évekkel ezelőtt, és azóta sem ismételte meg. Eszerint a magyar nemzeti tizenegynek a világ tíz legjobb válogatottja közé kell kerülnie. Jelenleg a 32., de Marco Rossi talán elindíthatja csapatunkat a fölfelé vezető úton.
  • A „győzelmi terv" vereségbe taszít
    Valójában az EU úgy viselkedik, mint egy hadviselő fél - emelte ki, hozzátéve: Magyarország az elején világossá tette, hogy ez rossz stratégia, ezt a háborút nem lehet megnyerni, tárgyalások kellenek.
  • Hazahozta a tudását
    . „…a világ fergetegeiben kellene tapasztalást s élettudományt gyűjteni s hasznos ismeretekkel édes hazánkba visszatérni.” Ezt Széchenyi István írta.
  • Meghalt Potápi Árpád János
    Váratlanul, 57 éves korában elhunyt Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.
MTI Hírfelhasználó