Orbán Viktor a béke fontosságát hangsúlyozta
A miniszterelnök kifejtette: az egész kontinens, így Magyarország számára is kulcsfontosságú, hogy legyen vége a menekültáradatnak, a szankcióknak és a harcoknak.
Utoljára frissítve: 2023. október 17. 14:54
2023. október 17. 12:22

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Vlagyimir Putyin orosz elnök (j) kétoldalú tárgyalásuk előtt Pekingben 2023. október 17-én. Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin az Övezet és út elnevezésű nemzetközi együttműködési fórum harmadik csúcstalálkozójára érkezett a kínai fővárosba. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor miniszterelnök kedden kétoldalú tárgyalást folytatott Vlagyimir Putyinnal, Oroszország elnökével Pekingben - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A két vezető egyeztetett a magyar-orosz együttműködésről a gáz- és olajszállítások valamint a nukleáris energia területén.
   
Orbán Viktor a megbeszélésen a béke fontosságát hangsúlyozta.

Hungarian Prime Minister Viktor Orban Grigory Sysoyev/POOL/TASS

A magyar miniszterelnök fényképe a TASZSZ címlapjának fő helyén 2023. október 17-én – TASS/Grigorij Sziszojev   

Kifejtette: az egész kontinens, így Magyarország számára is kulcsfontosságú, hogy legyen vége a menekültáradatnak, a szankcióknak és a harcoknak - ismertette a közleményben Havasi Bertalan.

MTI

 

A TASZSZ cikke:

Magyarország soha nem keresett konfrontációt Oroszországgal, hiszen Budapest mindig is a kapcsolatok bővítését tervezte helyette – mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök Vlagyimir Putyin orosz elnöknek egy találkozón.

"Magyarország soha nem próbált szembeszállni Oroszországgal. Sokkal inkább az ellenkezője igaz: Magyarország mindig is azt a célt követte, hogy a legjobb kommunikációt építse és bővítse" - mondta Orbán.

A magyar kormányfő Putyinhoz intézett beszédében elmondta, számításai szerint ez a 13. találkozójuk 2009 óta. Azonban "soha nem voltunk ennél nehezebb helyzetben" - mondta Orbán, és ezt a változatot "a valaha volt legnehezebbnek" minősítette.

Szerinte Budapest a lehető legjobb kommunikációt tartotta fenn Moszkvával.

taszsz

MTI, taszsz
  • Kezet foghatunk-e „lapáttal agyonverni” akaróval?
    Kapaszkodjunk meg: Európában hangzott el a förtelmes mondat. Sőt ami még fájóbb: a kontinens kellős közepén, Magyarországon harsogta ezt olyan politikus, akit korábban megválasztottak felelős pozícióba.
  • Lapáttal a demokráciában
    Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
  • Ukrajna EU-tagságának elemi feltétele
    Amíg a magyar kisebbség totális - nyelvi, oktatási, állampolgársági - jogfosztásának Ukrajnában nem vetnek véget, addig Magyarországnak nincs más eszköze, mint Ukrajna EU-s és NATO csatlakozásának az akadályozása, másképp nem tudja megvédeni a kárpátaljai magyar kisebbséget.
  • Olimpia 2024
    A francia fővárosban 1900 és 1924 után harmadszor rendeznek nyári ötkarikás játékokat. Franciaországban 1924-ben Chamonix, 1968-ban Grenoble, 1992-ben Albertville volt téli olimpia házigazdája.
  • Magyarjaink hajóztak a Szajnán
    A magyar csapat 180 tagú, többen azonban hiányoztak a ceremóniáról, mert vagy még meg sem érkeztek a francia fővárosba, vagy a hétvégén már verseny vár rájuk. A nők zöld ruhát, míg a férfiak sötét zakót és világos inget viseltek.
MTI Hírfelhasználó