Magyar Innovációs Nagydíj pályázat
Pakucs János ismertette, hogy a pályázatra Magyarországon bejegyzett vállalkozások, szervezetek jelentkezhetnek, amelyek 2023-ban kiemelkedő műszaki, gazdasági innovációs teljesítményt értek el környezetvédelmi, fenntarthatósági szempontok figyelembe vételével.
2023. november 16. 22:22

Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke beszédet mond a 2023. évi Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot ismertető sajtótájékoztatón a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatalban 2023. november 16-án. MTI/Hegedüs Róbert

A 2023. évi legjelentősebb innovációs teljesítmények elismerésére a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) csütörtökön meghirdette a 2023. évi Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot - jelentette be Pakucs János a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke.

A pályázat meghirdetésének bejelentésén Csák János kulturális és innovációs miniszter elmondta, dinamikus léptékváltásra van szükség Magyarországon az innovációban.
   
Hozzátette, a Neumann János Programban megforgalmazott cél, hogy Magyarország 2030-ra a legjobb 25, 2040-re pedig a világ legjobb 10 innovátor országa közé tartozzon.
   
A miniszter kiemelte, a cégek tevékenységében, működésében az innovációnak természetes részként kellene jelen lennie. A Neumann János Programban törekednek arra, hogy elősegítsék az egyetemek, a vállalatok, kutatóintézetek együttműködését.
   
Ehhez az állam infrastruktúrával, támogatással, szabályozással tud hozzájárulni - mondta Csák János.
   

Pakucs János ismertette, hogy a pályázatra Magyarországon bejegyzett vállalkozások, szervezetek jelentkezhetnek, amelyek 2023-ban kiemelkedő műszaki, gazdasági innovációs teljesítményt értek el környezetvédelmi, fenntarthatósági szempontok figyelembe vételével.
   

A MISZ tiszteletbeli elnöke elmondta, az idén 32. alkalommal meghirdetett Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot a Magyar Innovációs Szövetség a Magyar Innovációs Alapítvánnyal közösen, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) főtámogatásával, valamint az Agrárminisztérium (AM), az Energiaügyi Minisztérium (EM), a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) támogatásával valósítja meg.
   
A jelentkezéseket 2024. február 5-éig lehet beadni. A nagydíj mellett nyolc kategóriában díjazzák a jelentős innovációs teljesítményeket - tette hozzá.
   
A rendezvény panelbeszélgetésén Bódis László innovációért felelős helyettes államtitkár, a Nemzeti Innovációs Ügynökség vezérigazgatója az ügynökség feladatának nevezte, hogy katalizátor szerepet töltsön be az innovációs ökoszisztémában, segítse az együttműködést.

MTI
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Az MNB telefonszámait is klónozzák a kibercsalók
    A csalók az állítólagos „támadás” elhárítására állításuk szerint biztonságba helyeznék az áldozatok pénzét. Ehhez bizalmas banki adatait kérik el (például: bankkártyaszám, lejárat, cvc kód, PIN kód; internet- vagy mobilbanki jelszavak és megerősítő kódok); vagy megpróbálják rávenni az áldozatot, hogy utalja át „biztonságos” – valójában a csalók által kezelt – számlára a pénzét.
  • Latorcai János tisztelgett Szabad György mellszobránál
    Az egykori házelnök mellszobránál tisztelgett a keresztémydemokrata politikus.
  • A gender ideológia veszélyes perverziója
    Ott vannak rémisztő történetek olyan gyerekekről is, akiknek a „nemváltási” folyamata 4 évesen kezdődött! Nyilvános adatokból olyan depresszióban, szorongásos zavarban, bipoláris zavarban vagy poszttraumás stressz-szindrómában szenvedők eseteit ismerjük meg, akiket szakszerű pszichológiai segítségnyújtás helyett „nemváltásnak” vetettek alá.
MTI Hírfelhasználó