Konferencia-liga - Az utolsó pillanatban győzött a Fradi
Az első félidőben dekoncentráltan játszott a Fradi, rengeteg labdaleadás mutatta, hogy az FTC alkalmatlan a komoly nemzetközi teljesítményre. A második félidőben egy összeszedettebb Fradit láttunk, amely a fiatal ellenfél ellen kínkeservesen kiharcolta a győzelet.
Utoljára frissítve: 2023. november 30. 23:50
2023. november 30. 20:19

A győztes Ferencváros játékosai megköszönik a szurkolást a Konferencia-liga csoportkörének ötödik fordulójában játszott Cukaricki - Ferencvárosi TC mérkőzés után a szerbiai Leskovacban 2023. november 30-án. Cukaricki-Ferencvárosi TC 1-2. MTI/Czeglédi Zsolt

A Ferencváros az utolsó pillanatban gólt szerezve 2-1-re győzött csütörtökön a szerb Cukaricki vendégeként a labdarúgó Konferencia-liga ötödik fordulójában, így továbbra is a továbbjutást jelentő második helyen áll a csoportjában.

A belgrádi csapat váratlanul vezetést szerzett a 10. percben Luka Adzic találatával, a zöld-fehérek pedig csak a hajrában tudtak egyenlíteni Kristoffer Zachariassennek köszönhetően. Amikor már úgy tűnt, marad a pontosztozkodás, Aleksandar Pesic lőtt bombagólt a 98. percben.
   
A Ferencváros két hét múlva az utolsó fordulóban az éllovas és már továbbjutott olasz Fiorentinát fogadja. A magyar bajnok sikerrel csoportelsőként a nyolcaddöntőbe lépne, míg egy ponttal játszania kellene a 16 közé kerülésért az Európa-liga egyik csoportharmadikjával, vereség esetén pedig még kieshet.


    Konferencia-liga, F csoport, 5. forduló:

Cukaricki (szerb)-Ferencvárosi TC 1-2 (1-0)
-------------------------------------------
Leskovac, Dubocica Stadion, 1000 néző, v.: Mohammed al-Emara (finn)
    gólszerzők: Adzic (11.), illetve Zachariassen (83.), Pesic (98.)
    sárga lap: Nikcevic (74.), Jovanovic (99.), illetve Abena (44.), Abu Fani (74.), Pesic (99.)

    Cukaricki:
    ----------
Filipovic - Stankovic, Subotic, Kovacevic - Tosic, Sissoko, Kovac (Jovanovic, 85.), Ivanovic, Miladinovic (Singh, 81.) - Adzic (Nikcevic, 71.), Cvetkovic (Adetunji, 85.)

    Ferencvárosi TC:
    ----------------
Dibusz - Makreckis (Lisztes, a szünetben), Cissé, Abena (Besic, 69.), Ramírez (Civic, a szünetben) - Sigér (Botka, a szünetben), Zachariassen, Abu Fani - Marquinhos, Pesic, Traoré (Katona, 49.)

    I. félidő:
    ----------
11. perc: Ivanovic iramodott meg középen, Kovachoz passzolt, aki pedig a 16-os bal oldalán helyezkedő Adzichoz továbbított, a csatár befelé cselezett, majd okosan a bal felső sarokba csavart (1-0).

    II. félidő:
    -----------

 83. perc: Katona kapott nagyszerű labdát a 16-os jobb oldalán, középre gurított, ahol Zachariassen 7 méterről belsővel a kapu jobb oldalába helyezett (1-1).
   
98. perc: felívelték a labdát Pesicnek, aki 16 méterről kilőtte a jobb felső sarkot (1-2).

 A semleges helyszín nyomán alig ezer néző volt kíváncsi a találkozóra, de annak fele is magyar drukker volt. A Cukaricki azért kényszerült távol az otthonától, mert a belgrádi stadionja nem felel meg az európai szövetség előírásainak, ezért a mérkőzést a Szerbia déli részén található Leskovacban rendezték, ahol augusztusban adták át a másodosztályú Dubocica több mint 8000 férőhelyes új stadionját.
   
A Ferencváros kezdte jobban a mérkőzést, az első helyzetre mindössze négy percet kellett várni, de a Pesic passzából kiugró Traoré közeli lövését védte a szerb kapus. A magyar bajnok hiába irányította a játékot, a belgrádi rivális az első gyors ellenakciójából betalált. A hazaiak vezető találata hidegzuhanyként érte a zöld-fehéreket, akik bár többet birtokolták a labdát, helyzetig nem jutottak. A Cukaricki előnyben játszhatta a saját játékát, azaz védekezésre rendezkedett be, majd labdaszerzésekből igyekezett gyors kontrákat vezetni, amire volt is esélye, mert a Ferencváros görcsösen és pontatlanul futballozott. Elöl a magyar kísérletek elkerülték a kaput, viszont Dibusznak kellett néhányszor védenie. A szünet előtti 15 percben valamelyest ismét veszélyesebbé vált a magyar csapat játéka, azonban hiányzott a lendület és az átütőerő, a befejezések pedig továbbra is célt tévesztettek, így a Cukaricki vonulhatott előnnyel a szünetre.
   
Dejan Stankovic vezetőedző hármas cserével próbálta frissíteni a csapatát, sőt, néhány perc múlva Traoré sérülése miatt már a negyedik változtatási lehetőségét is ki kellett használnia. Valamelyest ugyan javult az FTC játéka, mert több elképzelés és lendület volt az akciókban, azonban a kulcspasszok továbbra sem sikerültek, így az egyenlítés is elmaradt. A Cukaricki továbbra is a gyors ellenakciókban bízott, de ezek a térfélcserét követően kevesebb veszélyt hordoztak magukban, mint az első félidőben. A hajrában a magyar bajnok átállt a háromvédős rendszerre, de fölénye így is meddőnek bizonyult, ritkán adódott lehetőség a támadók előtt.
   
Végül góllá érett a nyomás, de a Ferencváros helyzetén jelentősen csak diadal javított volna, ezért támadásban maradt. Amikor már úgy tűnt, meg kell elégednie az egy ponttal, akkor Pesic villanása mégis győzelemhez segítette a magyar csapatot, amely így lépéselőnybe került a belga Genkkel szemben.

 

Szenvedős dramaturgia

A 98. percben egy előreívelt labdát Pesic 16 méterről bevágta: 2:1

A 82. percben egy jobbról beadott labdába Zachariassen jól tette bele a bal lábát: egy-egy

A félidő további részében a Fradi erőlködött, eredmény nélkül.

A 11. percben formás támadást vezetett a szerb csapat, ezt az FTC védelme közelről nézte. A 16-oson belülről a bal oldalról egy odagurított labdát a balszélső jobb belsővel a bal kapufára csavart, onnan a hálóba vágódott a labda: 1:0

A Fradi álmatagon kezdte a játékot, gyerekes labdaeladásokkal hozta játékba a Cukarickit.

 

Adama Traoré (j), a Ferencváros és Nemanja Tosic (b), a Cukaricki játékosa a labdarúgó a Konferencia-liga csoportkörének ötödik fordulójában játszott Cukaricki - Ferencvárosi TC mérkőzésen a szerbiai Leskovacban.

A várakozásoknak megfelelően Dejan Stankovic vezetőedző kifejezetten támadó felállásban küldi pályára a Ferencvárost a szerb Cukaricki vendégeként a labdarúgó Konferencia-liga ötödik fordulójában.

A szerb szakember kezdőcsapatában három csatár szerepel: a sérült Varga Barnabás hiányában a szintén szerb Aleksandar Pesic lesz a középcsatár, őt a bal szélről Adama Traoré, a jobbról pedig Marquinhos segíti, de a mögöttük játszó Kristoffer Zachariassen is támadó szellemű játékos.
   
A pont nélkül sereghajtó és sérülésektől tizedelt Cukaricki együttesében a nemzetközi porondon először kapott helyet a kezdőben a mindössze 16 éves csatár, Mihajlo Cvetkovic.
   
Mivel a Cukaricki belgrádi stadionja nem felel meg az európai szövetség előírásainak, így a mérkőzést a Szerbia déli részén található Leskovacban rendezik, ahol augusztusban adták át a másodosztályú Dubocica több mint 8000 férőhelyes új stadionját, amely a kispesti Bozsik Arénára hasonlít. A találkozó 21 órakor a finn Mohammed al-Emara sípjelére veszi kezdetét.
   
Ha a legutóbbi négy összecsapásán nyeretlen magyar bajnok ezúttal begyűjti a három pontot, úgy mindenképpen legalább megőrzi a továbbjutást jelentő második helyét a kvartettben.

    A Ferencváros kezdőcsapata:

Dibusz - Makreckis, Cissé, Abena, Ramírez - Sigér, Zachariassen, Abu Fani - Marquinhos, Pesic, Traoré
 

MTI
Címkék:
 • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
  „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
 • Bűnözők a törvényhozásban
  Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
 • Kitakarítani a Gyurcsány embereivel teli városházát!
  A választások fő tétjének azt nevezte, hogy megmaradunk-e a múltban, azok az emberek lesznek-e itt velünk, akik 2010 előtt tönkretették az országot, és akik 2019 óta Gyurcsány Ferenc vezetésével újra itt vannak a fővárosban.
 • Fontos az erdélyi magyarok képviselete az EP-ben
  Ha az erdélyi magyarságnak nem sikerül képviselethez jutni az EP-ben, akkor ilyen hatékonysággal senki nem fogja az érdekeinket és az értékeinket védeni - fogalmazott Semjén Zsolt.
 • Voks 24 - Ma kezdődik a kampány
  Budapest, a magyarok fővárosa újra felelősen gondolkodó, a várost szerető, az önkormányzat irányításához értő politikus vezetése alá kerülhet, megszűnhet az elmúlt öt évben rengeteget ártó dilettantizmus.
MTI Hírfelhasználó