Kifakadt a svájci újságíró: „Ez a legnagyobb ostobaság, amit valaha Magyarországról olvastam!"
A Die Weltwoche rovatvezetője, Kurt W. Zimmermann gyakran megfordul Budapesten, és úgy látja, teljes tévedés, hogy Magyarországon a tömegmédia Orbán Viktor irányítása alatt állna.
2023. december 18. 10:34

A Die Weltwoche oldalán megjelent véleménycikk szerzője szerint nem igaz, hogy Magyarországon minden tömegmédia Orbán Viktor irányítása alatt áll. Ez a legnagyobb ostobaság, amit valaha Magyarországról olvastam – szögezte le Kurt W. Zimmermann, aki úgy véli, a magyar miniszterelnök problémája éppen az, hogy az országának nagy tévécsatornái, újságjai és online portáljai főképp kormánykritikusak, a piacvezetők között alig találni olyat, amelyik Orbán Viktor pártján áll.

„Az elmúlt években rengeteg időt töltöttem Budapesten, és ma már sok újságírót és kiadót ismerek" – tette hozzá a svájci rovatvezető, aki hosszasan elemezte a magyar médiapiac helyzetét. Ő volt az, aki korábban elismerte, helyes volt Orbán Viktor migrációs politikája, hiszen Európa más részeivel ellentétben Magyarországon nem randalíroznak a Hamász-párti tüntetők.

mandiner.hu
 • Magyar győzelem a hazai futballban
  Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
 • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
  „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
 • Nyugat-Európa továbbra is az orosz gázt veszi
  A nyugat-európaiak büszkén hangoztatják, hogy mostanra megszabadultak az orosz forrásoktól, de ez nem igaz, csak harmadik államok, például India közbeiktatásával vásárolnak kőolajat, illetve a cseppfolyósított földgázt (LNG) fogadó terminálokban is az orosz részesedés a legmagasabb – leplezte le a hazudozókat a külügyminiszter.
 • Az esszézés egyedi formáival hódított
  Nem volt teljes a családi ebéd déli harangszó és Herceg János hang-jegyzete nélkül. Jellegzetes fejhangon, szinte papos pátosszal szólt a vajdasági magyarokhoz a „beszélt esszé” átütő erejével. Arról beszélt, ami éppen foglalkoztatta őket, és olyan nyelvezettel, ami megragad, továbbgondoltat, ölel.
 • A bábeli zűrzavarra a kereszténység a válasz
  "Mi ez, hogyha nem egy pünkösdi összefogás? Mi ez, ha nem annak az üzenete, hogy megértjük egymás szavát, megértjük az üzenetet? Hogy a bábeli zűrzavarra a válasz a kereszténység" - mondta Soltész Miklós.
MTI Hírfelhasználó