Karácsony Gergely hamis látványtervekkel riogat
„Fejezze be az emberek rémisztgetését Karácsony Gergely! A főpolgármester általuk skiccelt, meglehetősen rossz minőségű, hamis látványterveket oszt meg a sajtóban, majd ettől látványosan megijed és ezzel riogatja az embereket” – írta közösségi oldalán Lánszki Regő építészeti államtitkár.
Utoljára frissítve: 2024. január 25. 12:39
2024. január 25. 12:10

Az államtitkár – hirado.hu

Lánszki Regő szerint a főpolgármester jelentősen előreszaladt, hiszen a rákosrendezői fejlesztéssel kapcsolatban egyelőre semmilyen konkrét terv nincs, így az általa megosztott, skiccelt látványtervek csak hangulatkeltésre alkalmasak.

„Fejezze be az emberek rémisztgetését Karácsony Gergely! A főpolgármester általuk skiccelt, meglehetősen rossz minőségű, hamis látványterveket oszt meg a sajtóban, majd ettől látványosan megijed és ezzel riogatja az embereket” – írta közösségi oldalán Lánszki Regő építészeti államtitkár, hozzátéve, hogy a főpolgármester mindezt úgy teszi, hogy jelenleg semmilyen konkrét terv nem létezik még Rákosrendező kapcsán, vagyis „ezek a rajzok is minden alapot nélkülöznek”.

A politikus emlékeztetett, korábban a Városliget kapcsán ugyanez a hangulatkeltés történt Karácsonyék részéről, az eredmény pedig magáért beszél.

„Van egy rendezett, nagy zöld felületű, népszerű parkunk nemzetközi díjakkal elismert ikonikus épületekkel (Magyar Zene Háza, Néprajzi Múzeum), ahova szívesen mennek az emberek” – fogalmazott az államtitkár.

Megjegyezte: mindez élesen szemben áll a Főváros kezelésében lévő Népligettel, ahol „csak a látványtervekig jutottak, lepusztult zöld felületek és épületek találhatóak, amit elkerülnek az emberek”.

Lánszki Regő leszögezte, Rákosrendező 34 éve kihasználatlanul és elhanyagoltan áll, a kormány pedig eltökélt abban, hogy ezt a „zárványt” megszüntesse, hiszen Rákosrendező Budapest egyik legfontosabb tengelyén helyezkedik el és „gondozatlansága önmagában is megoldást kíván”.

Mint írta, a kormány célja egy új, történelmi jelentőségű városközpont létrehozása, ahol a vegyes felhasználású épületek mellett olyan jelentős méretű park kerül kialakításra, amely közösségi programoknak helyet adó nyüzsgő területté válhat, kapcsolatot teremt és összeköti a várost, mindamellett különleges építészeti megoldásokat ígér.

„Megkérem Karácsony Gergelyt, hogy legalább a főpolgámesteri ciklusából hátra lévő hónapokban próbálja meg gyönyörű városunkhoz illő komolysággal vezetni a várost és fejezze be az emberek rémisztgetését!” – zárta bejegyzését az államtitkár.

Mint ismert, Lázár János építési és közlekedési miniszter tavaly decemberben jelentette be, hogy új „millenniumi városközpont” jöhet létre a Rákosrendező pályaudvar területén, mintegy 130 hektáron, amely a modern világvárosok sorába emeli Budapestet.

A miniszter akkor elmondta, hogy a világ legfontosabb ingatlanfejlesztőivel zajlanak a tárgyalások, a külföldi befektetők mintegy 5 milliárd euró értékű fejlesztést terveznek a jelenleg állami tulajdonban lévő területen.

hirado.hu
Címkék:
 • Lapáttal a demokráciában
  Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
 • Magyar győzelem a hazai futballban
  Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
 • Globális népünnepély a 100. percben lőtt gól után – Videó!
  Csoboth Kevin 10 másodperc alatt 3 bravúrt hajtott végre. Lefutotta az előnyös helyzetben lévő skót védőt, pontos indítást adott Sallainak, majd sprint után kapásból adott le olyan lövést, amely a védő lába mellett, a kapus keze és a kapufa között suhant a jobb alsó sarokba. Ez a 10 másodperc jelentette csapatunk győzelmét.
 • Hazánk ma is a kereszténység védőbástyája
  A középkorban végvári vitézeink fegyverrel védték a keresztény Európát a délkeletről támadó oszmán ármádia ellen. Ma a nyugati korrupt média az ellenség.
 • Kétszeres rendőri erő a magyar tengernél
  Rétvári Bence hangsúlyozta: a kormánynak kiemelten fontos, hogy minden turista biztonságban érezze magát a Balatonnál és minden más kiemelt turisztikai területen. Ezért a Balatonnál nyáron nagyobb a rendőri jelenlét a bűncselekmények megelőzése, a közlekedés biztonságának fenntartása és az emberek védelme érdekében - tette hozzá.
MTI Hírfelhasználó