Karácsony Gergely hamis látványtervekkel riogat
„Fejezze be az emberek rémisztgetését Karácsony Gergely! A főpolgármester általuk skiccelt, meglehetősen rossz minőségű, hamis látványterveket oszt meg a sajtóban, majd ettől látványosan megijed és ezzel riogatja az embereket” – írta közösségi oldalán Lánszki Regő építészeti államtitkár.
Utoljára frissítve: 2024. január 25. 12:39
2024. január 25. 12:10

Az államtitkár – hirado.hu

Lánszki Regő szerint a főpolgármester jelentősen előreszaladt, hiszen a rákosrendezői fejlesztéssel kapcsolatban egyelőre semmilyen konkrét terv nincs, így az általa megosztott, skiccelt látványtervek csak hangulatkeltésre alkalmasak.

„Fejezze be az emberek rémisztgetését Karácsony Gergely! A főpolgármester általuk skiccelt, meglehetősen rossz minőségű, hamis látványterveket oszt meg a sajtóban, majd ettől látványosan megijed és ezzel riogatja az embereket” – írta közösségi oldalán Lánszki Regő építészeti államtitkár, hozzátéve, hogy a főpolgármester mindezt úgy teszi, hogy jelenleg semmilyen konkrét terv nem létezik még Rákosrendező kapcsán, vagyis „ezek a rajzok is minden alapot nélkülöznek”.

A politikus emlékeztetett, korábban a Városliget kapcsán ugyanez a hangulatkeltés történt Karácsonyék részéről, az eredmény pedig magáért beszél.

„Van egy rendezett, nagy zöld felületű, népszerű parkunk nemzetközi díjakkal elismert ikonikus épületekkel (Magyar Zene Háza, Néprajzi Múzeum), ahova szívesen mennek az emberek” – fogalmazott az államtitkár.

Megjegyezte: mindez élesen szemben áll a Főváros kezelésében lévő Népligettel, ahol „csak a látványtervekig jutottak, lepusztult zöld felületek és épületek találhatóak, amit elkerülnek az emberek”.

Lánszki Regő leszögezte, Rákosrendező 34 éve kihasználatlanul és elhanyagoltan áll, a kormány pedig eltökélt abban, hogy ezt a „zárványt” megszüntesse, hiszen Rákosrendező Budapest egyik legfontosabb tengelyén helyezkedik el és „gondozatlansága önmagában is megoldást kíván”.

Mint írta, a kormány célja egy új, történelmi jelentőségű városközpont létrehozása, ahol a vegyes felhasználású épületek mellett olyan jelentős méretű park kerül kialakításra, amely közösségi programoknak helyet adó nyüzsgő területté válhat, kapcsolatot teremt és összeköti a várost, mindamellett különleges építészeti megoldásokat ígér.

„Megkérem Karácsony Gergelyt, hogy legalább a főpolgámesteri ciklusából hátra lévő hónapokban próbálja meg gyönyörű városunkhoz illő komolysággal vezetni a várost és fejezze be az emberek rémisztgetését!” – zárta bejegyzését az államtitkár.

Mint ismert, Lázár János építési és közlekedési miniszter tavaly decemberben jelentette be, hogy új „millenniumi városközpont” jöhet létre a Rákosrendező pályaudvar területén, mintegy 130 hektáron, amely a modern világvárosok sorába emeli Budapestet.

A miniszter akkor elmondta, hogy a világ legfontosabb ingatlanfejlesztőivel zajlanak a tárgyalások, a külföldi befektetők mintegy 5 milliárd euró értékű fejlesztést terveznek a jelenleg állami tulajdonban lévő területen.

hirado.hu
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
MTI Hírfelhasználó