EU
 • 2022. május 16. 21:15
  A kormány továbbra is kitart az álláspontja mellett, ugyanis senki nem várhatja el, hogy a magyar emberek fizessék meg az ukrajnai háború árát - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben.
 • 2022. május 10. 13:48
  Az Európai Bizottság Oroszországgal szemben bevezetni tervezett hatodik szankciós javaslatcsomagjának elfogadása esetén lehetetlen lenne beszerezni a magyar gazdaság működtetéséhez szükséges kőolajmennyiséget, ezért Magyarország csak olyan javaslatot tud támogatni, amely kezelni tudja ezt, az uniós bizottság által létrehozott problémát - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben kedden.
 • 2022. április 12. 12:23
  „Nyitottak vagyunk a párbeszédre az Európai Unióval, de elutasítjuk a kettős mércét és a megbélyegzést - jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter kedden Luxembourgban az EU-tagállamok általános uniós ügyekkel foglalkozó minisztereinek tanácskozására érkezve.
 • 2022. április 5. 17:36
  Varga Judit kiemelte: az Európai Bizottság fogadja el a magyar emberek döntését, "ne Magyarországot büntessék, mert április 3-án a többség nem Brüsszel kívánalmai szerint szavazott".
 • 2022. március 22. 16:07
  Levélben tájékoztatta Orbán Viktor miniszterelnök Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét a magyar kormány döntéséről, mely szerint Magyarország kéri az Európai Bizottságtól a Helyreállítási és Rezilienciaépítési Eszközben biztosított hitelkeret lehívását is - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője kedden, rendelkezésre bocsátva egyben a levél teljes szövegét is.
 • 2022. március 11. 08:57
  Megtárgyaltuk a gazdasági kérdéseket is. A legfontosabb ügyet számunkra kedvező módon rendeztük el. Nem lesznek szankciók, amelyek kiterjednének az olaj és a gáz területére, vagyis Magyarország energiaellátása a következő időszakban is biztosítva van – jelentette be Orbán Viktor.
 • 2022. március 7. 21:36
  Az Európai Unió nem nélkülözheti az Oroszországból származó energiahordozókat - közölte Olaf Scholz német kancellár hétfőn, elutasítva azokat a követeléseket, amelyek szerint az Ukrajna elleni háború miatt Oroszországgal szemben bevezetett szankciókat ki kell terjeszteni az energiaszektorra.
 • 2022. március 4. 15:35
  Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Margarítisz Szkínászt, az Európai Bizottság alelnökét péntek délután - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.
 • 2022. március 1. 23:48
  Az uniós jogállamisági mechanizmus hátteréről szóló könyvet mutatott be kedd este Brüsszelben a Polgári Magyarországért Alapítvány, a New Direction konzervatív kutatóközponttal közösen szervezett vitakonferencia keretében.
  Címkék:
 • 2022. február 28. 14:43
  Az Európai Bizottság hétfői közlése szerint már az EU-tagjelölti státus megszerzésének is világos folyamata van. A brüsszeli testület ezzel arra reagált, hogy ukrán vezető politikusok azonnali EU-tagságot követelnek az országnak. Charles Michel, az Európai Tanács elnöke is megszólalt az ügyben: szerinte a blokkban jelenleg nincs egységes támogatottsága az ukrán EU-tagságnak.
  Címkék:
 • Kövér László fogadta a Bundesrat elnökét
  Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban fogadta a meghívására hivatalos látogatásra Budapestre érkezett Christine Schwarz-Fuchst az osztrák Szövetségi Tanács (Bundesrat) elnökét pénteken.
 • Orbán Viktor találkozója Marine Le Pennel
  Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke pénteken Párizsban tárgyalást folyatott Marine Le Pennel, a francia Nemzeti Tömörülés elnökével - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
 • A Barátság kőolajvezetéket fenyegeti a szélsőség
  Ha valami történne a Barátság kőolajvezetékkel, annak nagyon súlyos következményei lennének, nemcsak a magyarországi, hanem az egész régió olajellátására, és Ukrajnára is - mondta Hortay Olivér, a Századvég energetikai üzletágának vezetője pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
MTI Hírfelhasználó