Diákjaink lehetőségeit rombolja a szélsőbal
Donáth Anna és Cseh Katalin EP-képviselők "szégyenteljes" kezdeményezésére az Európai Parlament baloldali többsége a magyar hallgatók, kutatók és oktatók törvénytelen jogfosztásának fenntartása mellett döntött.
Utoljára frissítve: 2024. január 28. 15:24
2024. január 28. 14:54

Öröm: árthattak a magyaroknak – magyarnemzet/MTI/Ilyés Tibor

Nyílt levélben szólítja fel Soproni Tamás terézvárosi polgármestert, a Momentum politikusát Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő, a Fidesz választókerületi elnöke és Kovács Balázs Norbert, a Fidesz terézvárosi szervezetének elnöke, hogy foglaljon állást: támogatja-e pártja álláspontját az uniós felsőoktatási és kutatásfejlesztési programok ügyében.

A Facebookon vasárnap közzétett nyílt levél szerint a polgármester két momentumos párttársa, Donáth Anna és Cseh Katalin EP-képviselők "szégyenteljes" kezdeményezésére az Európai Parlament baloldali többsége a magyar hallgatók, kutatók és oktatók törvénytelen jogfosztásának fenntartása mellett döntött.

A momentumos politikusok kezdeményezésére ugyanis a magyar hallgatók, kutatók és oktatók továbbra se vehetnek részt az uniós felsőoktatási és kutatásfejlesztési programokban - fogalmazott Deutsch Tamás és Kovács Balázs Norbert.
   
A politikai akció szándékosan és ismételten árt a magyar hallgatók százezreinek, magyar kutatók és tanárok tízezreinek, köztük terézvárosi hallgatóknak, kutatóknak és oktatóknak is - hangsúlyozták.
   
Deutsch Tamás és Kovács Balázs Norbert kiemelte: Soproni Tamás az egyetlen polgármesteri pozíciót betöltő momentumos politikus, aki egyúttal meghatározó tagja a Momentum pártelnökségének is.
   
Ezért felszólítják, hogy haladéktalanul foglaljon állást: "momentumos pártemberként pártja szégyenteljes és súlyosan diszkriminatív álláspontját támogatja, vagy terézvárosi polgármesterként a terézvárosi hallgatók, kutatók és oktatók mellett áll, és nyilvánosan elhatárolódik a Momentum szégyenteljes álláspontjától".
 
A nyílt levélben azt kérik, hogy Soproni Tamás az érdemi választ kikerülve ne kezdje el "szajkózni azokat a már unalomig agyonismételt dollárbaloldali mantrákat", amelyek szerint a döntés hátterében a Magyarországgal szembeni állítólagos jogállamisági problémák állnak.
   
"Feltéve ugyanis, de meg nem engedve, hogy ezeknek a jogállamisági kifogásoknak bármilyen valóságalapja is lenne, akkor is nyilvánvalóan jogellenes, hogy Brüsszel megfosztja a magyar hallgatókat, oktatókat és kutatókat az Erasmus+ és Horizont Európa programokban való részvételtől" - írta nyílt levelében a Fidesz választókerületi elnöke és terézvárosi szervezetének elnöke.

MTI
Címkék:
 • Lapáttal a demokráciában
  Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
 • Magyar győzelem a hazai futballban
  Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
 • Globális népünnepély a 100. percben lőtt gól után – Videó!
  Csoboth Kevin 10 másodperc alatt 3 bravúrt hajtott végre. Lefutotta az előnyös helyzetben lévő skót védőt, pontos indítást adott Sallainak, majd sprint után kapásból adott le olyan lövést, amely a védő lába mellett, a kapus keze és a kapufa között suhant a jobb alsó sarokba. Ez a 10 másodperc jelentette csapatunk győzelmét.
 • Hazánk ma is a kereszténység védőbástyája
  A középkorban végvári vitézeink fegyverrel védték a keresztény Európát a délkeletről támadó oszmán ármádia ellen. Ma a nyugati korrupt média az ellenség.
 • Kétszeres rendőri erő a magyar tengernél
  Rétvári Bence hangsúlyozta: a kormánynak kiemelten fontos, hogy minden turista biztonságban érezze magát a Balatonnál és minden más kiemelt turisztikai területen. Ezért a Balatonnál nyáron nagyobb a rendőri jelenlét a bűncselekmények megelőzése, a közlekedés biztonságának fenntartása és az emberek védelme érdekében - tette hozzá.
MTI Hírfelhasználó