Több százezer fát ültettek országszerte
"Ez Magyarország újkori történetének legnagyobb fásítási programja" - emelte ki a kormánypárti politikus. Ehhez csatlakozott a KDNP mintegy 100 helyszínen. Fontos, hogy a kis-, közepes és nagyobb településeken is zajlik a KDNP "Ültessünk, hogy élhessünk!" elnevezésű faültetési programja - jegyezte meg Nacsa Lőrinc.
2024. március 28. 12:00

Résztvevők a KDNP Ültessünk, hogy élhessünk elnevezésű faültetési akciójának korábbi állomásán. MTI/Katona Tibor

A kormányzat programjának eredményeként országszerte többszázezer fát ültettek - mondta Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési képviselője a Nógrád vármegyei Vizsláson csütörtökön.

"Ez Magyarország újkori történetének legnagyobb fásítási programja" - emelte ki a kormánypárti politikus. Ehhez csatlakozott a KDNP mintegy 100 helyszínen. Fontos, hogy a kis-, közepes és nagyobb településeken is zajlik a KDNP "Ültessünk, hogy élhessünk!" elnevezésű faültetési programja - jegyezte meg Nacsa Lőrinc.
   
Hozzátette: a kereszténydemokrata polgármesterek és önkormányzati képviselők tudják, hogy a teremtett világ védelme fontos, az emberek, közösségek szolgálatáról szól. Vizslás jó példát mutat: közösségi összefogással több tucat gyümölcsfát ültettek, "a település fejlődése vitathatatlan".
   
A kereszténydemokraták elutasítják azokat az ideológiákat, amelyek szembefordítják egymással az embert és a természetet. Vannak ilyen törekvések a magyar és az európai politikában is, például az a hamis baloldali ideológia, mely szerint nem szabad gyermeket vállalni, mert így tudnunk vigyázni bolygónkra - mondta Nacsa Lőrinc.
   
Elmondta, fontos a teremtett világ védelme. Akkor tud kialakulni harmonikus viszony, ha az ember vigyáz a természetre, egymásra vagyunk utalva - hangsúlyozta a kereszténydemokrata politikus.
   
Hozzátette: a teremtett világ védelme mellett fontos üzenet a béke.
   
Húsvét előtt, nagycsütörtökön a faültetési programnak különös jelentősége van - mutatott rá Nacsa Lőrinc.

MTI
  • Kezet foghatunk-e „lapáttal agyonverni” akaróval?
    Kapaszkodjunk meg: Európában hangzott el a förtelmes mondat. Sőt ami még fájóbb: a kontinens kellős közepén, Magyarországon harsogta ezt olyan politikus, akit korábban megválasztottak felelős pozícióba.
  • Lapáttal a demokráciában
    Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
  • Ukrajna EU-tagságának elemi feltétele
    Amíg a magyar kisebbség totális - nyelvi, oktatási, állampolgársági - jogfosztásának Ukrajnában nem vetnek véget, addig Magyarországnak nincs más eszköze, mint Ukrajna EU-s és NATO csatlakozásának az akadályozása, másképp nem tudja megvédeni a kárpátaljai magyar kisebbséget.
  • Olimpia 2024
    A francia fővárosban 1900 és 1924 után harmadszor rendeznek nyári ötkarikás játékokat. Franciaországban 1924-ben Chamonix, 1968-ban Grenoble, 1992-ben Albertville volt téli olimpia házigazdája.
  • Magyarjaink hajóztak a Szajnán
    A magyar csapat 180 tagú, többen azonban hiányoztak a ceremóniáról, mert vagy még meg sem érkeztek a francia fővárosba, vagy a hétvégén már verseny vár rájuk. A nők zöld ruhát, míg a férfiak sötét zakót és világos inget viseltek.
MTI Hírfelhasználó