Több százezer fát ültettek országszerte
"Ez Magyarország újkori történetének legnagyobb fásítási programja" - emelte ki a kormánypárti politikus. Ehhez csatlakozott a KDNP mintegy 100 helyszínen. Fontos, hogy a kis-, közepes és nagyobb településeken is zajlik a KDNP "Ültessünk, hogy élhessünk!" elnevezésű faültetési programja - jegyezte meg Nacsa Lőrinc.
2024. március 28. 12:00

Résztvevők a KDNP Ültessünk, hogy élhessünk elnevezésű faültetési akciójának korábbi állomásán. MTI/Katona Tibor

A kormányzat programjának eredményeként országszerte többszázezer fát ültettek - mondta Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési képviselője a Nógrád vármegyei Vizsláson csütörtökön.

"Ez Magyarország újkori történetének legnagyobb fásítási programja" - emelte ki a kormánypárti politikus. Ehhez csatlakozott a KDNP mintegy 100 helyszínen. Fontos, hogy a kis-, közepes és nagyobb településeken is zajlik a KDNP "Ültessünk, hogy élhessünk!" elnevezésű faültetési programja - jegyezte meg Nacsa Lőrinc.
   
Hozzátette: a kereszténydemokrata polgármesterek és önkormányzati képviselők tudják, hogy a teremtett világ védelme fontos, az emberek, közösségek szolgálatáról szól. Vizslás jó példát mutat: közösségi összefogással több tucat gyümölcsfát ültettek, "a település fejlődése vitathatatlan".
   
A kereszténydemokraták elutasítják azokat az ideológiákat, amelyek szembefordítják egymással az embert és a természetet. Vannak ilyen törekvések a magyar és az európai politikában is, például az a hamis baloldali ideológia, mely szerint nem szabad gyermeket vállalni, mert így tudnunk vigyázni bolygónkra - mondta Nacsa Lőrinc.
   
Elmondta, fontos a teremtett világ védelme. Akkor tud kialakulni harmonikus viszony, ha az ember vigyáz a természetre, egymásra vagyunk utalva - hangsúlyozta a kereszténydemokrata politikus.
   
Hozzátette: a teremtett világ védelme mellett fontos üzenet a béke.
   
Húsvét előtt, nagycsütörtökön a faültetési programnak különös jelentősége van - mutatott rá Nacsa Lőrinc.

MTI
 • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
  „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
 • Bűnözők a törvényhozásban
  Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
 • Sajtónk félmúltja
  Adatokkal bizonyítható, hogy a rendszerváltás nem volt a média napirendjén egészen az 1990-es választasi kampány kezdetéig. A média napirendjén az átalakulás mint rendszerkorrekció szerepelt: "reformokról", "modellváltásról", "demokratikus szocializmusról" szóltak a cikkek – tekint vissza a félmúltba Szadai Károly.
 • Brüsszelben változásra van szükség
  Egyedül Magyarország az, amely következetesen kiáll a keresztény, nemzetállamokra épülő Európát a megsemmisülés irányába hajszoló brüsszeli fősodorral szemben - hangsúlyozta a kereszténydemokrata Aradszki András ma a törvényhozásban.
 • Edzője vallott színt Milák Kristóf helyett
  Öt arany- és egy ezüstéremmel zárta Milák Kristóf az országos úszóbajnokságot. Az olimpiai bajnok a sikerek után sem nyilatkozott a média képviselőinek, edzője azonban megtette ezt. Virth Balázs szerint a Duna Arénában a vártnál sokkal jobban teljesített a 200 méteres pillangóúszás világcsúcstartója, de az állóképességi munkát el kell végezni a sikeres párizsi szerepléshez.
MTI Hírfelhasználó