A teremtésvédelemről együtt kell gondolkodni
2024. április 5. 19:26

Hoppál Péter Baranya vármegyei fideszes országgyűlési képviselő, Polics József polgármester, Hargitai János, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési képviselője (takarásban), Kamarás Péter (Fidesz-KDNP-Összefogás Pécsért Egyesület) pécsi önkormányzati képviselő, Őri László, a Baranya Vármegyei Önkormányzat elnöke és Hölvényi György, a KDNP alelnöke, európai parlamenti képviselő (b-j) facsemetét ültet a KDNP Ültessünk, hogy élhessünk! elnevezésű, országos faültetési programjának utolsó állomásán Komlón 2024. április 5-én. MTI/Ruprech Judit

A teremtésvédelemről együtt kell gondolkodni, hiszen a teremtéshez hasonlóan ez sem ismer határokat - mondta Hölvényi György, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) alelnöke, európai parlamenti képviselő pénteken a Komlóhoz tartozó Mecsekjánosiban.

A politikus a párt Ültessünk, hogy élhessünk! elnevezésű, országos faültetési programjának utolsó állomásán hangsúlyozta, hogy az egyház társadalmi tanításában teremtésvédelemről, és nem egyszerűen környezetvédelemről beszél.
   
Úgy fogalmazott: "Egészen más a felelősségünk akkor, amikor a teremtés védelméért akarunk tenni, mint amikor általában védjük a környezetet."
   
Megjegyezte, EP-képviselőként látta, hogy a "dolog értelmezéséből, habosításából" sokan remekül megélnek. A lényeg a cselekvés, nem fölösleges aktivizmus - fűzte hozzá.
   
"A teremtésvédelem azok számára, akiknek megadatott a hit, a mai világban nagyobb kötelezettséget jelent, mint régebben" - emelte ki.
   
Hargitai János, a KDNP országgyűlési képviselője a többi között arról beszélt, hogy a zöldpolitikát ma sokszor olyanok képviselik, akik "a zöldben sem jártak".
   
"Amikor a teremtésvédelemről beszélünk, mindarra gondolunk, ami része a teremtett világnak. Ennek központi alakja az ember, aki arra is rendeltetett, hogy gondozza a világot" - mondta.
   
Hangsúlyozta, a kereszténydemokraták a teremtés részeként a családot is védik, szerinte amikor az európai politikában és a magyar baloldalon a családokat támadják, valójában a teremtést támadják.
   
Kitért arra, hogy Hölvényi György az egyedüli magyar EP-képviselő, aki az Európai Néppárt tagja. Fontosnak gondolják - tette hozzá -, hogy a KDNP megőrizze a státuszát a pártcsaládban.
   
Megjegyezte, optimista a június 9-ei választásokkal kapcsolatban, a Fidesz és a KDNP nyertesek lesznek az önkormányzati választáson, az európai parlamenti választáson pedig meg tudják tartani eddigi pozícióikat.
   
A faültetésen részt vett Hoppál Péter Baranya megyei fideszes országgyűlési képviselő, Őri László (Fidesz-KDNP), a Baranya megyei közgyűlés elnöke, Polics József (Fidesz-KDNP), Komló polgármestere és Kamarás Péter (Fidesz-KDNP-Összefogás Pécsért Egyesület), a pécsi közgyűlés képviselője.
   
Az eseményen a Keresztelő Szent János-templom nemrég felújított kálváriáján a program részeként már korábban elültetett 12 mandulafa mellé egy hársfát ültettek el.

MTI
Címkék:
 • Lapáttal a demokráciában
  Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
 • Magyar győzelem a hazai futballban
  Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
 • Globális népünnepély a 100. percben lőtt gól után – Videó!
  Csoboth Kevin 10 másodperc alatt 3 bravúrt hajtott végre. Lefutotta az előnyös helyzetben lévő skót védőt, pontos indítást adott Sallainak, majd sprint után kapásból adott le olyan lövést, amely a védő lába mellett, a kapus keze és a kapufa között suhant a jobb alsó sarokba. Ez a 10 másodperc jelentette csapatunk győzelmét.
 • Hazánk ma is a kereszténység védőbástyája
  A középkorban végvári vitézeink fegyverrel védték a keresztény Európát a délkeletről támadó oszmán ármádia ellen. Ma a nyugati korrupt média az ellenség.
 • Kétszeres rendőri erő a magyar tengernél
  Rétvári Bence hangsúlyozta: a kormánynak kiemelten fontos, hogy minden turista biztonságban érezze magát a Balatonnál és minden más kiemelt turisztikai területen. Ezért a Balatonnál nyáron nagyobb a rendőri jelenlét a bűncselekmények megelőzése, a közlekedés biztonságának fenntartása és az emberek védelme érdekében - tette hozzá.
MTI Hírfelhasználó