Magyar Kupa - A Paks történelmi győzelme
Magyar csapat magyar edzővel megverte a légiósokkal erősített, külföldi edző által irányított gárdát.
Utoljára frissítve: 2024. május 15. 22:33
2024. május 15. 19:12

A paksi Szappanos Péter kapus (j) a labdarúgó MOL Magyar Kupa döntőjében, a Paksi FC - Ferencvárosi TC mérkőzésen a Puskás Arénában 2024. május 15-én. MTI/Koszticsák Szilárd

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

Bognár György vezetőedző csapata sokáig emberhátrányban hősiesen védekezve mentette hosszabbításra a finálét, melyet aztán a ráadásban a 31. születésnapját egy napja ünneplő Papp Kristóf fejese döntött el a 98. percben, a slusszpoént pedig Haraszti Zsolt üres kapus gólja jelentette közvetlenül a lefújás előtt.
   
A Paks története legnagyobb sikerét érte el, mert ez az első rangos trófeája - egyúttal a Magyar Kupa huszadik győztese -, miután 2011-ben a bajnokságban, két éve pedig a kupasorozatban lett ezüstérmes. Diadalával a következő idényben az Európa-liga selejtezőjében szerepelhet, míg a Konferencia-ligában a Fehérvár és a Puskás Akadémia indulhat majd a bajnokság alapján.

Az utolsó percben szöglethez előre futott a Fradi kapusa, Varga, a Paks megszerezte a labdát, és az üres kapuba belőtték: kettő-null.

Sztankovics a csereként beállt Lisztest lecserélte – jogosan.

A 98. percben Papp gólt fejelt szögletből a Fradinak: egy.null.

 

A paksi közönség a Puskás Arénában 2024. május 15-én. MTI

 

 

A 76. percben Abena megkapta második sárga lapját, így kiegyenlített lett a létszám a két csapat között.

Meddő mezőnyfölényben játszott a Fradi

A Fradi számos helyzetet dolgozott ki, a lövéseket Szappanos hárította. 

A kitörő Traorét Vécsei viszarántotta: piros lap.

Szabó kezezése miatt 11-est ítélt a bíró. Varga Barnabás lövését Szappanos kidvédte.

Ahogy a Magyar Kupa eddigi mérkőzésein, úgy a 19.30-kor kezdődő döntőben is a második számú hálóőr, Varga Ádám védi a bajnok Ferencváros labdarúgócsapatának kapuját.

Az ellenfél Paksnál, ahogyan arra számítani lehetett, a veterán Böde Dániel a cserepadon kapott helyet, a fővárosiaknál viszont a korábbi paksi gólkirály, Varga Barnabás ott van a kezdőben.

A mérkőzés Berke Balázs játékvezető sípjelére kezdődik majd, az M4 Sport élőben közvetíti az összecsapást.

A Magyar Kupa döntőjének kezdőcsapatai:
Paksi FC:
---------
Szappanos - Vas, Kinyik, Lenzsér - Osváth, Windecker, Papp K., Vécsei, Szabó J. - Hahn, Könyves

Ferencvárosi TC:
----------------
Varga Á. - Botka, Abena, Cissé, Civic - Maiga, Ben Romdhane - Traoré, Abu Fani, Marquinhos - Varga B.
    

MTI; Gondola
Címkék:
  • Kezet foghatunk-e „lapáttal agyonverni” akaróval?
    Kapaszkodjunk meg: Európában hangzott el a förtelmes mondat. Sőt ami még fájóbb: a kontinens kellős közepén, Magyarországon harsogta ezt olyan politikus, akit korábban megválasztottak felelős pozícióba.
  • Lapáttal a demokráciában
    Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
  • Olimpia 2024
    A francia fővárosban 1900 és 1924 után harmadszor rendeznek nyári ötkarikás játékokat. Franciaországban 1924-ben Chamonix, 1968-ban Grenoble, 1992-ben Albertville volt téli olimpia házigazdája.
  • Magyarjaink hajóztak a Szajnán
    A magyar csapat 180 tagú, többen azonban hiányoztak a ceremóniáról, mert vagy még meg sem érkeztek a francia fővárosba, vagy a hétvégén már verseny vár rájuk. A nők zöld ruhát, míg a férfiak sötét zakót és világos inget viseltek.
  • Nemzetpolitika a Lajtától a Berecki-havasokig
    Megállapították: az elmúlt évek nemzetpolitikájának köszönhetően a külhoni magyar közösségek az élet minden területén megerősödtek.
MTI Hírfelhasználó