Innovatív iskolák
Tudós fiataljaink szellemi alkotásai tekinthetők meg a Műegyetem Q épületében: képet kaphatunk a diákok innovatív képességeiről, újdonságokat létrehozó talentumairól.
2024. május 31. 20:27

Pakucs János, a 33. Országos Tudományos és Innovációs Olimpia szervezőbizottságának elnöke beszédet mond a verseny döntőjének megnyitóján a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen 2024. május 31-én. MTI/Hegedüs Róbert

Ünnepélyes keretek között megnyitották a Magyar Innovációs Szövetség által szervezett, 33. Országos Tudományos és Innovációs Olimpia döntőjét a BME Q épület aulájában, mely szabadon látogatható május 31-én és június 1-én. A megnyitón Magyarország legkiválóbb, innovatív iskoláit is díjazták.

A 33. Országos Tudományos és Innovációs Olimpia döntőjének ünnepélyes megnyitójára 2024. május 31-én került sor a BME Q épületében. A verseny döntőjébe jutott pályázatokat bemutató kiállítást Dr. Czigány Tibor, BME rektora nyitotta meg. Dr. Pakucs János a szervezőbizottság elnökének ismertetője után a legkiválóbb iskolák okleveleinek átadására került sor Pölöskei Gáborné, a szakképzésért felelős helyettes államtitkár közreműködésével.

A megnyitón Magyarország legkiválóbb, innovatív iskoláit is díjazták, ahol különösen nagy hangsúlyt fektetnek a természettudományos szakkörök működtetésére és a kreatív tehetségek támogatására:

Apáczai Csere János Elméleti Líceum

BMSZC Neumann János Informatikai Technikum

BMSZC Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Technikum

Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium

Budapesti Piarista Gimnázium

Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium

Deutsche Schule Budapest, Thomas Mann Gymnasium

Medgyessy Ferenc Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Techikum Debrecen

NYSZC Bánki Donát Műszaki Technikum és Kollégium

Révai Miklós Gimnázium és Kollégium

Szegedi SZC Tóth János Mórahalmi Szakképző Iskola és Szilágyi Mihály Kollégium

Székesfehérvári SZC Széchenyi István Műszaki Technikum

A kiállításon szereplő fiatalok 2024. május 31-én 9:00-17:30 között, illetve 2024. június 1-én 9:00-13:00 között várják a kilátogató középiskolásokat, tanáraikat, szüleiket a BME Q épületének Aulájában. A kiállítás nyilvános és ingyenes. A döntős projektekről részletek az OTIO honlapján olvashatóak.

Az ünnepélyes díjkiosztó ünnepséget a Magyar Innovációs Szövetség 2024. június 1-én tartja a Kopaszi-gáton, az ÖbölHáz Rendezvényközpontban, ahol az ország legtehetségesebb 10-12 diákja kap majd díjazást.

A 33. OTIO, a kulturális és innovációs miniszter fővédnöksége mellett, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával, az NKFI Alap finanszírozásával valósul meg.

További információ: Garay Tóth János, kommunikációs igazgató, tel.: 30/900-4850, e-mail: garaytoth@t-online.hu.

dr. Pakucs János, a MISZ tiszteletbeli elnöke, a szervezőbizottság elnöke
 

gondola
  • Ezt a harcot még nem vívtuk meg
    Brutális, kíméletlen szellemi rombolás kell ahhoz, hogy egy kultúra ezt a képességét elveszítse s az adott népet, nemzetet elveszejtse. Nálunk ez az elveszejtés 1900-ban kezdődött.
  • Ellaposodott futball
    A válogatottra vonatkozólag a miniszterelnök mondott lényegeset, igaz, évekkel ezelőtt, és azóta sem ismételte meg. Eszerint a magyar nemzeti tizenegynek a világ tíz legjobb válogatottja közé kell kerülnie. Jelenleg a 32., de Marco Rossi talán elindíthatja csapatunkat a fölfelé vezető úton.
MTI Hírfelhasználó