Európa-bajnok négyesünk
"Itt mindenkinek megvolt a maga szerepe, az enyém az, hogy a fiúk után egyfajta hullámtörő legyek, hogy Nikinek a végén sima vize legyen és egy jót tudjon hozni. Szerintem ez összejött, megérdemeltük az aranyérmet" - mondta Ugrai Panna.
Utoljára frissítve: 2024. június 22. 00:01
2024. június 21. 23:42

Kós Hubert, Szabó Szebasztián, Ugrai Panna és Pádár Nikolett (b-j), az aranyérmes magyar vegyesváltó tagjai a 4x100 méteres gyorsúszás eredményhirdetésén a belgrádi vizes Európa-bajnokságon 2024. június 21-én. MTI/Derencsényi István

A Kós Hubert, Szabó Szebasztián, Ugrai Panna, Pádár Nikolett összeállítású 4x100 méteres vegyes gyorsváltó aranyérmet nyert pénteken a belgrádi úszó Európa-bajnokságon.

Az egység 3:25.69 perces idővel diadalmaskodott, ezzel megszerezte a magyar csapat ötödik aranyérmét a szerb fővárosban.
   
Az érmeket Madaras Norbert, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, az európai szövetség bureau tagja adta át.
   
"Itt mindenkinek megvolt a maga szerepe, az enyém az, hogy a fiúk után egyfajta hullámtörő legyek, hogy Nikinek a végén sima vize legyen és egy jót tudjon hozni. Szerintem ez összejött, megérdemeltük az aranyérmet" - mondta Ugrai Panna.
   
"Nagyon durva volt, de láttam, hogy a fiúk tartották a lépést. Egyéniben harmadik voltam, így tudtam, hogy be tudom hozni aranyra a váltót és így is lett" - értékelt az MTI-nek Pádár Nikolett.

    Eredmények:

    4x100 m vegyes gyorsváltó, Európa-bajnok:
    -----------------------------------------
   MAGYARORSZÁG (KÓS HUBERT, SZABÓ SZEBASZTIÁN, UGRAI PANNA, PÁDÁR NIKOLETT) 3:25.69 PERC
2. Lengyelország 3:26.53
3. Németország 3:27.01
 

MTI
Címkék:
  • Lapáttal a demokráciában
    Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
  • Magyar győzelem a hazai futballban
    Íme, itt van a lehetőség a lengyel-svéd edző előtt. Jusson be a Konferencia-liga csoportkörébe, és vigye csapatát az egyenes kieséses szakaszban tovább. Már a jövő tavasszal telt ház lesz a Sóstói Stadionban, még Diósgyőrből is érkeznek nézők. Ezért kapja hatalmas fizetését a lengyel-svéd edző.
  • Magyarország nem kér von der Leyenből
    "Amikor egy levélben megkérdeztem, hogy amit az új lengyel kormány megtett Lengyelországban, azt szabad-e nekünk, magyaroknak is megtennünk, még válaszra sem méltattak. Tehát a mi felfogásunk szerint egy ilyen bizottság elnöke nem maradhat a helyén" - fogalmazott a magyar kormányfő.
  • Menetrend szerinti légijárat Kantonból Budapestre
    Az új járat mintegy 56 ezerrel növeli a magyar főváros és a kínai nagyvárosok között elérhető ülőhelyek számát 2024-ben; 2011-ben összesen ennyi utas közlekedett a két ország között, ebben az évben pedig több mint 400 ezer embernek lesz lehetősége Kína és Magyarország között repülni.
  • A lapátos főpolgármester nem lép
    Ha Karácsony Gergelynek nincs bátorsága szembeszállni Gyurcsány Ferenccel, "valódi főnökével", és nem meri visszahívni Czeglédy Gergőt, akkor haladéktalanul - még a mai napon - kezdeményezzen rendkívüli közgyűlést, ahol a grémium dönthet a visszahívásról – jelezte Wintermantel Zsolt.
MTI Hírfelhasználó