Tudomány, technika
 • 2022. január 15. 12:21
  A legújabb kutatások arra mutattak rá, hogy a tágabb értelemben vett Etelköz a Prut és a Dnyeper folyó között helyezkedett el, a füves és erdős sztyepp övezetében. Ne felejtsük el azonban, hogy nomád társadalommal van dolgunk: szálláshelyük idővel megváltozhatott, például a kazárok és a besenyők nyomására nyugat felé tolódhatott el.
 • 2022. január 11. 09:22
  Vigyázni kell arra, hogy ne legyen több az elméleti jogászkodás, mint a gazdasági ismeret. Magam arra törekedtem, hogy a magyar termőföl-területeket védeni kell, ne lehessen privatizációval idegen kézbe adni. Sajnos, így is történtek meglehetősen nagy eladások. Van erőnk arra, hogy nekilendüljenek a visszavásárlások.
 • 2022. január 6. 09:57
  Századokon keresztül jeles országgyűlések helyszíne volt Torda városa. Okirattal bizonyíthatóan legalább 127 országgyűlést tartottak e városban. A hagyomány szerint a sort Szent István nyitotta, de a legelső dokumentált diéta Kun László királyunkhoz köthető, aki 1288-ban hívta egybe a rendeket.
 • 2021. december 21. 15:46
  A győri egyházmegye támogatásával egy korábban sikertelennek és lezártnak tekintett nemzeti horderejű kérdést nyitottunk újra, aminek legfontosabb hozadéka egyrészt a tudományos igazolás lehetősége, hogy a koponya valóban Szent Lászlóé-e.
 • 2021. december 7. 17:14
  Tanuláskutató intézetet hozott létre a Matthias Corvinus Collegium (MCC) - jelentette be a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára, az MCC kuratóriumának elnöke az intézet megalakulása alkalmából tartott tanácskozáson kedden Budapesten.
 • 2021. december 7. 15:04
  Clintel: „Ne viselkedjetek papagájként. Kritikával fogadjátok a sok hamis prófétát, akik igyekeznek kihasználni benneteket, és szembeállítani mindazzal, amit szüleitek és nagyszüleitek elértek. Mindaz, amit e próféták mondanak: egyoldalú és félrevezető. Értesüléseik hibás tudományos ismeretekből, rossz modell-előrejelzésekből és szélsőséges forgatókönyvekből származnak."
 • 2021. december 2. 11:19
  A Clintel üzenete a COP26-on részt vevő nemzeti politikusoknak és világvezetőknek. A felvilágosult, azaz a klímavészhelyzet rögeszméjét mellőző tudósokból álló nemzetközi szervezet leleplezi a hisztériakeltő propagandát.
 • 2021. november 28. 12:07
  Dr. Héjjas István: A Clintel (Global Climate Intelligence Group) kizárólag a klímaváltozás kérdéseivel foglalkozik, igyekszik leleplezni az ezzel kapcsolatos hazugságokat, megpróbálja ráébreszteni a politikusokat, hogy hibás koncepciók alapján hoznak döntéseket.
 • 2021. november 27. 11:38
  Clintel.org: Nincs klímavészhelyzet. Nincs tehát ok pánikra és ijesztgetésre. Erőteljesen ellenezzük a „2050-ig nettó nulla CO2” stratégiát, mert káros és irreális. A csökkentés (mitigáció) helyett az alkalmazkodás (adaptáció) részesítendő előnyben; az adaptáció az okoktól függetlenül mindenkor működőképes.
 • 2021. november 1. 14:04
  A Nemzetközi Űrhajós Szövetség (ASE) 33. kongresszusát Budapesten tartják. A kormány felismerte, hogy globális jelentősége van az űrágazatban rejlő üzleti lehetőségekre való nagyfokú összpontosításnak.
MTI Hírfelhasználó