Pereljük a korrupt EU-szélsőséget
A kormány mandátumot adott Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszternek, hogy tárgyaljon az Európai Bizottsággal (EB) a migráció ügyében Magyarországot elmarasztaló ítélet kapcsán - ismertette a kormány szerdai döntését a Miniszterelnökséget vezető miniszter.
2024. szeptember 12. 12:23

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2024. szeptember 12-én. MTI/Bruzák Noémi

Magyarország igényelni fogja a határrendészeti költségek megtérítését az Európai Uniótól, és kész pert is indítani a költségek megtérítése érdekében - mondta Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.

A kormány mandátumot adott Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszternek, hogy tárgyaljon az Európai Bizottsággal (EB) a migráció ügyében Magyarországot elmarasztaló ítélet kapcsán - ismertette a kormány szerdai döntését a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A tárcavezető az EB-vel történő tárgyalások kapcsán elmondta, vannak olyan sarokpontok, amelyeken a kormány nem tud és nem is akar átlépni, ilyen a magyar emberek népszavazáson hozott döntése. A magyar emberek akarata ellenére Magyarországra senkit nem lehet betelepíteni - rögzítette. Hangsúlyozta, a határokat továbbra is megvédik az illegális bevándorlóktól; akik politikai menedékjogot kapnak, azoknak felajánlják az egyirányú ingyenes brüsszeli utat.

Hozzátette: Magyarország igényelni fogja a határrendészeti költségek megtérítését, és kész pert is indítani a költségek megtérítése érdekében.

Emlékeztetett arra, 2015-ben a magyar miniszterelnök figyelmeztetett arra, ha az Európai Unió nem szerez érvényt a közösségi jognak, a schengeni egyezménynek és nem kötelezi a külső határt védő tagállamokat a hatékony határvédelemre, akkor Schengen össze fog omlani. A migráció szétveri Schengent, Németország szétveri Schengent - értékelte azt, hogy szeptember 16-tól Németország bevezeti a határellenőrzés a schengeni határain.

MTI
  • A platószónok gyógyszere elgurult, ege elborult
    A magyarok felhőtlenül ünnepelhették első királyukat, és a több mint egy évezrede fennálló államukat.
  • Európa három nagy kihívás előtt áll
    Az egy évvel ezelőtt ránk kényszerített szabályozás megbukott, új rendeletet kell alkotnunk. Új szabályozás nélkül a migráció szét fogja bomlasztani az Európai Uniót, ezt meg kell állítanunk. De az első a béke - jelentette ki Orbán Viktor.
  • Hosszú árhullámra kell felkészülni
    A Dunán általában 5-8 nap alatt vonul le az árhullám, most ennél hosszabb idővel kell számolni. Ha nem esik újabb eső, az Alpokban olvadó hó akkor is utánpótlást ad - tette hozzá.
  • Kultúrmarxizmus
    Wilkie úgy véli, hogy Magyarország világban elfoglalt helye egyedülálló. „Ha megnézzük a magyar történelem elmúlt ezer évét. Akárhogy is nézzük Magyarország szerepe a nyugati civilizáció fejlődésének fenntartásában betöltött szerepe létfontosságú. Trump pedig úgy tekint az Egyesült Államokra, mint a nyugati civilizáció kontinuitásának képviselőjére” – fejtette ki.
  • Lajta-döntés
    A szükségtározó a másodrendű védvonal megnyitásával biztosítja, hogy az elsőrendű fővédvonalakat ne törje át a víz, illetve garantálja Mosonmagyaróvár és lakóinak biztonságát - olvasható a közleményben.
MTI Hírfelhasználó