Lassú apadás indult, ahol már tetőztek a folyók
A kirendelt vízrajzi szakemberek továbbra is állandó vízhozamméréseket végeznek a Lajta szükségtározó, illetve a Mosoni-Duna területén, míg a geodéták a vízállások rögzítésében segédkeznek - közölték.
2024. szeptember 21. 18:04

magyarnemzet/Havran Zoltán

Már tapasztalható a lassú apadás Mosonmagyaróvárnál, Komáromnál, Esztergomnál, Budapestnél, azoknál a településeknél, ahol már túljutott az árhullám - közölte a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kövizig) közleményben az MTI-vel szombaton.

A közleményben emlékeztetnek arra, hogy a Lajta vízszintje Mosonmagyaróvárnál már pénteken elérte a tetőző vízszintet 286 centiméterrel; szintén aznap tetőzött a Duna Komáromnál 790 centiméterrel, míg Esztergomnál 752 centiméterrel. Budapesten a Duna szombaton, a hajnali órákban tetőzött 830 centiméterrel.

Az említett településeken a lassú apadás felügyeletére az Éduvizig és a Kdvizig területére átvezényelt szakemberek 24 órás figyelőszolgálatot látnak el - írták.

A kirendelt vízrajzi szakemberek továbbra is állandó vízhozamméréseket végeznek a Lajta szükségtározó, illetve a Mosoni-Duna területén, míg a geodéták a vízállások rögzítésében segédkeznek - közölték.

A tér- és vonalvilágítási szakcsoport a Szentendrei-sziget négy helyszínén lát el szolgálatot.

Az elkövetkező időszak legfontosabb feladata a jelenségek észlelése, nyomon követése a szükséges beavatkozások azonnali megtétele - jelezte közleményében a Kövizig.

MTI
Címkék:
  • Ellaposodott futball
    A válogatottra vonatkozólag a miniszterelnök mondott lényegeset, igaz, évekkel ezelőtt, és azóta sem ismételte meg. Eszerint a magyar nemzeti tizenegynek a világ tíz legjobb válogatottja közé kell kerülnie. Jelenleg a 32., de Marco Rossi talán elindíthatja csapatunkat a fölfelé vezető úton.
  • Menczer Tamás: Melegszik a pite, Peti!
  • Vitnyéden semmilyen menekülttábor nem lesz
    Ha Brüsszelnek migránsok kellenek, Magyarország biztosítja nekik szabad akaratukból az önkéntes kiutazás lehetőségét Brüsszelbe - fogalmazott Gulyás Gergely.
  • Magyarország minden magyar hazája
    A konferencián felolvasták Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a rendezvény fővédnökének köszöntőjét, amelyben azt írta, a kormány nemzetpolitikájának célja, hogy a Kárpát-medencében és a diaszpórában is mindenki, aki meg akar maradni magyarnak, megmaradhasson magyarnak, ehhez pedig elengedhetetlen a magyar nyelvű oktatás biztosítása.
  • Jellempróba
MTI Hírfelhasználó