Hazájában megbukott miniszterelök a NATO-vezető
Összeomlott a kormánykolíció, ezért bukott meg a Rutte-kormány Hollandiában. A hazájában megbukott politikus egy nagy nemzetközi szervezet vezetője lehet mint a politikuskaszt tagja. A gyermektelen Mark Rutte háborúról döntő pozicióba került.
2024. október 1. 12:18

A szélsőliberális Rutte – MTI

Mark Rutte korábbi holland kormányfő átvette a NATO-főtitkári megbízatást Jens Stoltenbergtől a szövetség brüsszeli székházában kedden.

Mark Rutte beszédében aláhúzta: elkötelezett a katonai szövetség felkészítése mellett a jövő kihívásaival szemben, a partnerkapcsolatok erősítésére és az elrettentést és a védelmet célzó közös erőfeszítések fokozása mellett.

Mark Rutte az észak-atlanti szövetség 14. főtitkára.

MTI

 

Negyedik ciklusa alatt botrányt kavart, hogy fény derült arra a tényre, hogy az archiválási törvényt megsértve éveken át törölte a mobiltelefonjából az SMS-üzenetek többségét, személyesen döntve el, hogy mely üzeneteket kell megtartani, és melyeket nem. Tettére magyarázatul azt állította, hogy túl gyorsan telt meg a telefonja memóriája. Ezt kormáynának miniszterei nem tartották hihető kifogásnak, rámutatva, hogy a miniszterelnök ezzel megszegte saját választási ígéretét, melynek lényege az archiválási törvény reformja volt.

wikipedia

MTI/Gondola/wikipedia
Címkék:
  • Ezt a harcot még nem vívtuk meg
    Brutális, kíméletlen szellemi rombolás kell ahhoz, hogy egy kultúra ezt a képességét elveszítse s az adott népet, nemzetet elveszejtse. Nálunk ez az elveszejtés 1900-ban kezdődött.
  • Ellaposodott futball
    A válogatottra vonatkozólag a miniszterelnök mondott lényegeset, igaz, évekkel ezelőtt, és azóta sem ismételte meg. Eszerint a magyar nemzeti tizenegynek a világ tíz legjobb válogatottja közé kell kerülnie. Jelenleg a 32., de Marco Rossi talán elindíthatja csapatunkat a fölfelé vezető úton.
  • A „győzelmi terv" vereségbe taszít
    Valójában az EU úgy viselkedik, mint egy hadviselő fél - emelte ki, hozzátéve: Magyarország az elején világossá tette, hogy ez rossz stratégia, ezt a háborút nem lehet megnyerni, tárgyalások kellenek.
  • Hazahozta a tudását
    . „…a világ fergetegeiben kellene tapasztalást s élettudományt gyűjteni s hasznos ismeretekkel édes hazánkba visszatérni.” Ezt Széchenyi István írta.
  • Meghalt Potápi Árpád János
    Váratlanul, 57 éves korában elhunyt Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.
MTI Hírfelhasználó