Labdarúgó NB I - Hazai győzelmével ezüstérmes a Kecskemét
2023. május 26. 20:21

A Kecskemét 1-0-ra legyőzte a vendég Kisvárdát a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójának pénteki nyitómérkőzésén, ezzel bebiztosította második helyét a tabellán és a következő szezonban a Konferencia-liga selejtezőjében indulhat.

Az újoncként ezüstérmes KTE 15 győzelemmel, 12 döntetlennel és 6 vereséggel, 57 ponttal zárta a bajnoki idényt.
   
A Kisvárda idegenben sorozatban harmadik vereségét szenvedte el.

NB I, 33. forduló:

Kecskeméti TE-Kisvárda Master Good 1-0 (0-0)
--------------------------------------------
Kecskemét, 4457 néző, v: Pintér Cs.

    gólszerző: Katona B. (67.)

    sárga lap: Szalai G. (56.), Tóth B. (91.), illetve Melnyik (10.), Lucas (20.)

    Kecskemét:
    ----------
Varga B. - Szabó, Szalai G., Belényesi (Hadaró, 89.) - Nagy K., Horváth (Katona B., 65.), Nikitscher, Szuhodovszki (Meszhi, 86.), Zeke - Banó-Szabó, Tóth B.

    Kisvárda:
    ---------
Petkovic - Jovicic, Kovacic, Széles - Navratil (Vida, 83.), Melnyik, Lucas, Alic - Makowski (Ilievski, 78.) - Mesanovic, Spasic (Camaj, 68.)

Néhány helyzettől eltekintve nem sok említésre méltó dolog történt az első félidőben, inkább a küzdelem, semmint a szép játék, vagy a váratlan megoldások domináltak.
   
Fordulás után sem változott sokat a játék képe, Szabó István hazai vezetőedző viszont jókor és jól cserélt, a 65. percben pályára küldött Katona Bálint ugyanis két perccel beállása után gólt szerzett, ami végül győzelmet és második helyet ért a Kecskemétnek. A Kisvárda hiába próbálkozott az egyenlítéssel az utolsó másodpercig, nem járt sikerrel, és vereséggel fejezte be a szezont.

MTI
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • A nemzeti szuverenitás sarkalatos kérdés
    Svájc az Európai Unió által körbezárt, de mindig is semleges állam, amelytől sokat lehet tanulni - mutatott rá Sulyok Tamás, hozzátéve: nagy várakozással, reménnyel vagyunk Svájc első ENSZ BT nem állandó tagsága előtt.
  • Európai fiatalembereket akar vérfürdőbe küldeni Brüsszel
    A kormányfő azt mondta, "háborús hangulat van Brüsszelben", az orosz-ukrán háború első fejezete lezárult azzal, hogy felmerült, katonákat küldenének Ukrajnába, egy másik szakasz kezdődött ezzel.
  • Az EU az embercsempész alvilágot segíti
    Az EU téves migrációs politikája miatt veszélybe került a schengeni egyezmény nagy vívmánya: az emberek és az áruk szabad áramlása. Ha a külső határokat nem őrzik biztonsággal, akkor a nemzetállamok kénytelenek a belső határokon visszaállítani az ellenőrzést.
MTI Hírfelhasználó