Labdarúgó NB I - Hazai győzelmével ezüstérmes a Kecskemét
2023. május 26. 20:21

A Kecskemét 1-0-ra legyőzte a vendég Kisvárdát a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójának pénteki nyitómérkőzésén, ezzel bebiztosította második helyét a tabellán és a következő szezonban a Konferencia-liga selejtezőjében indulhat.

Az újoncként ezüstérmes KTE 15 győzelemmel, 12 döntetlennel és 6 vereséggel, 57 ponttal zárta a bajnoki idényt.
   
A Kisvárda idegenben sorozatban harmadik vereségét szenvedte el.

NB I, 33. forduló:

Kecskeméti TE-Kisvárda Master Good 1-0 (0-0)
--------------------------------------------
Kecskemét, 4457 néző, v: Pintér Cs.

    gólszerző: Katona B. (67.)

    sárga lap: Szalai G. (56.), Tóth B. (91.), illetve Melnyik (10.), Lucas (20.)

    Kecskemét:
    ----------
Varga B. - Szabó, Szalai G., Belényesi (Hadaró, 89.) - Nagy K., Horváth (Katona B., 65.), Nikitscher, Szuhodovszki (Meszhi, 86.), Zeke - Banó-Szabó, Tóth B.

    Kisvárda:
    ---------
Petkovic - Jovicic, Kovacic, Széles - Navratil (Vida, 83.), Melnyik, Lucas, Alic - Makowski (Ilievski, 78.) - Mesanovic, Spasic (Camaj, 68.)

Néhány helyzettől eltekintve nem sok említésre méltó dolog történt az első félidőben, inkább a küzdelem, semmint a szép játék, vagy a váratlan megoldások domináltak.
   
Fordulás után sem változott sokat a játék képe, Szabó István hazai vezetőedző viszont jókor és jól cserélt, a 65. percben pályára küldött Katona Bálint ugyanis két perccel beállása után gólt szerzett, ami végül győzelmet és második helyet ért a Kecskemétnek. A Kisvárda hiába próbálkozott az egyenlítéssel az utolsó másodpercig, nem járt sikerrel, és vereséggel fejezte be a szezont.

MTI
Címkék:
  • Sándor-palota: Bukarest tiltakozása túlzó
    Novák Katalin szombaton részt vett a csíksomlyói búcsún, azt követően jelent meg Facebook-oldalán egy videó, melyben a székely himnusz egy reszlete hangzik el. A Facebook-poszt címeként a "Ne hagyd elveszni Erdélyt, Istenünk" sort emelte ki a magyar köztársasági elnök.
  • Háborús rizikó
    A baloldalt külföldről finanszírozzák több milliárd forinttal, és azok, akik ezt a pénzt nekik adták, szintén a háború pártján vannak. Lehet, hogy azért van szükség a háborúpárti deklarációra időről időre, hogy világossá váljon a külföldi finanszírozók számára az, hogy a magyar baloldal úgy cselekszik, ahogy azt tőle elvárják - mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója.
  • ENSZ-fórumokon (is) követelőzik a szélsőség
    A nem kötelező erejű ENSZ-határozatok kötelező erejű szokásjogot hoznak létre. Ily módon az abortuszlobbisták egy évek óta ismert stratégia szerint arra akarják rákényszeríteni az egyes országokat, hogy az abortuszt "emberi jogként" ismerjék el, bár ilyen kötelezettséget előíró szerződést nem írtak alá.
MTI Hírfelhasználó