Atomfegyver bevetésével fenyegetőzött Medvegyev
2023. július 30. 22:18

„Moszkva kénytelen lenne atomot bevetni, ha Kijev folyamatban lévő ellentámadása sikeres lenne” – fogalmazott az egykori elnök.

Dmitry Medvedev

Medvegyev – theguardian/sputnik

A Guardian arról ír, hogy ismét atomfegyver bevetésével fenyegetőzött az egykori orosz elnök, Dmitrij Medvegyev. Ahogy arról a Mandiner is többször beszámolt, Medvegyev nem egyszer beszélt már arról, hogy „Moszkva kénytelen lenne atomot bevetni, ha Kijev folyamatban lévő ellentámadása sikeres lenne”.

A Putyin elnök által vezetett orosz biztonsági tanács elnökhelyettese közösségi médiaplatformjain arról írt nemrég, „képzeljék el, ha az ... offenzíva, amelyet a NATO támogat, sikeres lenne, és letarolnák a földünk egy részét, akkor kénytelenek lennénk nukleáris fegyvert használni az orosz elnök rendeletének szabályai szerint”.

Majd azzal folytatta, hogy leszögezte: egyszerűen nem lenne más lehetőség. „Tehát ellenségeinknek imádkozniuk kellene harcosaink sikeréért. Gondoskodnak arról, hogy ne gyulladjon ki egy globális atomtűz”.

A Guardian szerint Medvegyev ezzel vélhetően Oroszország nukleáris doktrínájának egy részére utalt, amely kimondja, hogy „nukleáris fegyvereket válaszul lehet bevetni az Oroszország elleni, hagyományos fegyverekkel végrehajtott agresszióra, amely az orosz állam létét fenyegeti”.

A lap emlékeztetett, hogy Ukrajna folyamatosan próbálja visszaszerezni az „Oroszország által egyoldalúan annektált és saját területének részévé nyilvánított területeket, amit Kijev és a Nyugat nagy része elítélt”. 

mandiner.hu
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • A woke-rögeszme elporlasztása
    A magyar kormány a konzervatív értékeket védi példásan, és olyan erkölcsi vezetést alakított ki, amiről az egész Nyugat példát vehet - hangsúlyozta Julio Ariza.
  • Teremtésvédelem
    A szemétnek a tárolóban a helye, nem az utcán és nem az erdőben. Ennek az akciónak pedig nemcsak az a jelentősége, hogy visszaadják az erdőt eredeti rendeltetésének, hanem a példamutatás is, hogy tisztaságnak, rendnek kell lenni, nemcsak a portákon, a saját házunk előtt, hanem az olyan közös területeken is, mint az erdők.
  • Geert Wilders: Orbán Viktor bátor vezető
    Merkelék, amikor megnyitották a határokat, veszélybe sodorták az európai keresztény civilizációt. A konzervatívok azonban nem süllyedtek bele ebbe a "politikai mocsárba", hanem az emberek mellé álltak, és ezért támogatják őket a szavazók, akinek már elege van abból, hogy lábbal tiporják az értékeiket - fejtette ki a Szabadságpárt elnöke.
MTI Hírfelhasználó