Putyin: Undorító, hogy Zelenszkij a nácizmust próbálja leplezni
2023. szeptember 5. 23:38

Undorítónak nevezte Vlagyimir Putyin, hogy Volodimir Zelenszkij megpróbálja leplezni a nácizmus dicsőítését – számolt be róla az Izvesztyija orosz napilap.

Undorító, hogy egy zsidó származású ember a nácizmus dicsőítését leplezi – fogalmazott az orosz elnök.

Putyin szerint Zelenszkijt, aki etnikai zsidó, a nyugati országok rakták az elnöki pozícióba, hogy így leplezzék a kijevi rezsim „emberellenes természetét”, és ez teszi az egész helyzetet undorítóvá.

Az orosz elnök arról is beszélt, hogy az ukrajnai zsidókat elsősorban nem a németek, hanem a banderisták irtották ki.

Sztepan Bandera ukrán politikus, a nyugat-ukrajnai nemzeti mozgalom vezető személyisége, az Oroszországban betiltott Ukrán Nacionalisták Szervezetének vezetője volt. Bandera megítélése Ukrajnában is ellentmondásos, míg Nyugat-Ukrajnában nemzeti hősnek tartják, addig a keleti országrészben sokan náci kollaboránsként tekintenek rá. 2010-ben Ukrajna akkori elnöke, Viktor Juscsenko Ukrajna hőse posztumusz címmel tüntette ki Banderát, amit az Európai Parlament, Oroszország, Lengyelország és zsidó politikusok és szervezetek is elítéltek.

Vlagyimir Putyin most arról beszélt, hogy Oroszország nem az ukrán nép, hanem Sztepan Bandera ideológiájának követői ellen harcol a Donbasz védelmére indított „különleges katonai művelet” során.

Az orosz elnök már korábban, június közepén is beszélt arról, hogy Ukrajnában „másfél millió zsidót pusztítottak el Ukrajnában elsősorban a banderiták”. Akkor Putyin megjegyezte, zsidó barátai Zelenszkijt a zsidó nép szégyenének tartják.  

magyarnemzet.hu
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Bankszövetség 35
    Az idén 2900 milliárd forint összértékű agrár- és vidékfejlesztési pályázat kiírása kezdődik el, a források hatékony felhasználásához pedig szükség van a minisztérium és a Magyar Bankszövetség szoros együttműködésére – rögzítette Nagy István.
  • A kínai elnök Budapesten
    Orbán Viktor: már 2009-ben megállapodtunk a magyar-kínai kapcsolatok erősítéséről.
  • Rögeszme szolgálatában az EU-gépezet
    Európának minden szempontból békére van szüksége, a jobboldalnak pedig meg kell erősödnie, ezért fontos, hogy minél többen menjenek el szavazni június 9-én, és a magyar érdekeket, a szuverenitás védelmét, de egyúttal az erős és versenyképes Európát képviselő pártok listáira adják le a voksukat itthon, és szerte a többi tagállamban is.
MTI Hírfelhasználó