Már a Fico–Orbán szövetségtől rettegnek Nyugaton
2023. október 2. 12:25

A Bloomberg elemzést közölt a szlovákiai előrehozott választások eredményéről, amelyben többek között kiemelte, hogy Fico győzelme szélesíti a Kijevnek nyújtott segítséggel kapcsolatos rést a szövetségesek között, hiszen a szlovák politikus fegyverszállítások helyett béketárgyalások szorgalmaz. Magyarország, amely blokkolja az EU katonai segélyét, a hétvégén megerősítette, hogy Ukrajna OTP-t illető engedményei ellenére egyelőre nem hajlandó feladni ellenkezését – számolt be a Mandiner.

Mikulas Hanes, az NMS Slovakia közvéleménykutató intézet kutatási vezetője szerint Fico valószínűleg szövetséget köt Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel, ami késleltetheti az uniós politikát, és enyhítheti annak hatásait. Robert Fico gond lesz az EU számára, és Brüsszelnek nem lesz könnyű dolga az új szlovák miniszterelnökkel – tette hozzá Hanes.

mandiner.hu
Címkék:
  • Kezet foghatunk-e „lapáttal agyonverni” akaróval?
    Kapaszkodjunk meg: Európában hangzott el a förtelmes mondat. Sőt ami még fájóbb: a kontinens kellős közepén, Magyarországon harsogta ezt olyan politikus, akit korábban megválasztottak felelős pozícióba.
  • Lapáttal a demokráciában
    Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
  • Ukrajna EU-tagságának elemi feltétele
    Amíg a magyar kisebbség totális - nyelvi, oktatási, állampolgársági - jogfosztásának Ukrajnában nem vetnek véget, addig Magyarországnak nincs más eszköze, mint Ukrajna EU-s és NATO csatlakozásának az akadályozása, másképp nem tudja megvédeni a kárpátaljai magyar kisebbséget.
  • Olimpia 2024
    A francia fővárosban 1900 és 1924 után harmadszor rendeznek nyári ötkarikás játékokat. Franciaországban 1924-ben Chamonix, 1968-ban Grenoble, 1992-ben Albertville volt téli olimpia házigazdája.
  • Magyarjaink hajóztak a Szajnán
    A magyar csapat 180 tagú, többen azonban hiányoztak a ceremóniáról, mert vagy még meg sem érkeztek a francia fővárosba, vagy a hétvégén már verseny vár rájuk. A nők zöld ruhát, míg a férfiak sötét zakót és világos inget viseltek.
MTI Hírfelhasználó