Ukrajna olyan ország, amely a társadalom minden szintjén korrupt
2023. október 6. 00:05

Ukrajna az erőfeszítések ellenére nem áll készen az EU-csatlakozásra, hatalmas belső reformfolyamatokra van szüksége, legalábbis Juncker szerint.

Jean-Claude Juncker interjút adott az Augsburger Allgemeine nevű német lapnak, amelyben kerek-perec leszögezte, hogy Ukrajna korrupt.

Nem szabad csatlakoznia az EU-hoz.

Szerinte ugyanis nem szabad hamis ígéreteket tenni a szenvedő ukránoknak, s „nagyon dühös vagyok egyes európai hangok miatt, akik arról próbálják meggyőzni az ukránokat, hogy azonnal tagok lehetnek. Ez sem az EU-nak, sem Ukrajnának nem lenne jó. Bárki, akinek bármi köze volt Ukrajnához, tudja, hogy az egy olyan ország, amely a társadalom minden szintjén korrupt. Az erőfeszítések ellenére nem áll készen a csatlakozásra, hatalmas belső reformfolyamatokra van szüksége.”

Arról is beszélt, hogy különbséget kell tennie az EU-nak a menedékjogra jogosultak és az illegális migránsok között, aztán arról értekezett, hogy kvótarendszer kell, azokat pedig akik nem jogosultak a menedékjogra, vissza kell irányítani a származási országba.

mandiner.hu
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Bankszövetség 35
    Az idén 2900 milliárd forint összértékű agrár- és vidékfejlesztési pályázat kiírása kezdődik el, a források hatékony felhasználásához pedig szükség van a minisztérium és a Magyar Bankszövetség szoros együttműködésére – rögzítette Nagy István.
  • A kínai elnök Budapesten
    Orbán Viktor: már 2009-ben megállapodtunk a magyar-kínai kapcsolatok erősítéséről.
  • Rögeszme szolgálatában az EU-gépezet
    Európának minden szempontból békére van szüksége, a jobboldalnak pedig meg kell erősödnie, ezért fontos, hogy minél többen menjenek el szavazni június 9-én, és a magyar érdekeket, a szuverenitás védelmét, de egyúttal az erős és versenyképes Európát képviselő pártok listáira adják le a voksukat itthon, és szerte a többi tagállamban is.
MTI Hírfelhasználó