Lelőtték a politikust, aki Ukrajnát vezethette volna
2023. október 28. 13:58

Lelőtték a politikust, aki Ukrajnát vezethette volna

Oleg Carjov – MN/Reuters/Makszim Semetov

Egy tisztviselő közlése szerint Oleg Carjov oroszbarát volt ukrán politikus az életéért küzd, miután meglőtték krími otthonában.

Oleg Carjov, akit sajtóinformációk szerint az ukrajnai háború megnyerése után az orosz vezetés az ukrán kormány vezetésére szánt, az intenzív osztályon fekszik a kórházban, miután éjfél tájékában kétszer lőtték meg krími otthonában.

Oleg állapota nagyon súlyos. Jelenleg az intenzív osztályon van – írta Vlagyimir Rogov, dél-ukrajnai orosz tisztviselő a Telegramon.

 

Tavaly sajtóinformációkra hivatkozva a Reuters arról számolt be, hogy Oroszország egy bábkormány vezetésére készítette fel Oleg Carjovot.

A férfi egy, a Financial Timesnak adott interjújában azonban cáfolta ezt az információt, és az állította, hogy nem számít különösebben fontos embernek, hiszen ő csak egy wellnessközpontot működtetett a Krímben.

Korábban Oleg Carjov az ukrán parlament tagja, majd a Novorosszija elnevezésű államalakulat parlamentjének elnöke volt, amely azután jött létre, hogy 2014-ben az oroszok által támogatott kelet-ukrajnai szakadárok elszakadtak Ukrajnától, és harcolni kezdtek az ukrán erők ellen.

MTI
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • Rögeszme szolgálatában az EU-gépezet
    Európának minden szempontból békére van szüksége, a jobboldalnak pedig meg kell erősödnie, ezért fontos, hogy minél többen menjenek el szavazni június 9-én, és a magyar érdekeket, a szuverenitás védelmét, de egyúttal az erős és versenyképes Európát képviselő pártok listáira adják le a voksukat itthon, és szerte a többi tagállamban is.
  • Himnusz Emlékhely épül Szatmárcsekén
    "A magyar kultúra nemzeti önazonosságunk alapja, egyéni és közösségi létünk éltető ereje. A kormány elkötelezett kultúránk, hagyományaink ápolásában, hogy méltó emléket állítson nemzeti imánk és nemzeti összetartozásunk jelképének, Kölcsey Ferenc Himnuszának, ezért kiemelt emlékhelyként fejleszti Szatmárcsekét" - írták a KIM-közleményben.
  • Kína és Magyarország mindig barátok voltak
    A kínai elnök hangsúlyozta: az Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott megbeszélésen egyetértettek abban, hogy Kína és Magyarország mindig is jó barátok voltak, akik bíznak egymásban, segítik egymást és kölcsönösen előnyös kapcsolatok kialakítására törekednek.
MTI Hírfelhasználó