A Magyar Innovációs Nagydíj Pályázat meghirdetése
2023. október 31. 14:28

A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) 2023-ban is meghirdeti a Magyar Innovációs Nagydíj Pályázatot, a Magyar Innovációs Alapítvány által, a Kulturális és Innovációs Minisztérium és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, valamint az Agrárminisztérium, az Energiaügyi Minisztérium, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala támogatásával. A megmérettetés keretében immár 32. alkalommal jutnak elismeréshez a 2023. év legkiválóbb hazai innovációs teljesítményei – jelentette a Gondolának a Magyar Innovációs Szövetség.

 

Nevezési határidő: 2024. február 5.

 

A 27 neves tudósból, valamint vállalatvezető szakemberből álló zsűri 1993 óta minden évben odaítéli az Innovációs Nagydíjat. A szövetség idén 32. alkalommal hirdeti meg a pályázatot. Az elmúlt harmincegy pályázati felhívásra összesen beérkezett 1416 pályaműből 1239 volt megvalósult, sikeres innováció és a legjobbak közül 240 kapott különböző innovációs díjat, ők alkotják a hazai innováció „elitjét”, a Magyar Innovációs Klubot.

 

A Magyar Innovációs Nagydíj célja, hogy elismerésben részesítse a hazai innováció legkiemelkedőbb eredményeit, egyben teret és lehetőséget nyisson az innovatív termékek és technológiák megismerésére mind a gazdasági élet szereplői, mind pedig a társadalom számára. A 2023-as év legjelentősebb innovációs eredményét elismerő Magyar Innovációs Nagydíj mellett a bíráló bizottság számos további kategóriában ítél oda kiemelkedő innovációs teljesítményeknek járó díjat.

 

A 2023. évi Magyar Innovációs Nagydíj nyertese az elismerést jelképező bronz kisplasztika mellé jelentős pénzjutalmat is kap, a további innovációs díjazottak szintén jutalomban, részesülnek. A Magyar Innovációs Nagydíj mellett kiosztják az Gazdaságfejlesztési Minisztérium Ipari Innovációs, valamint Informatikai Innovációs Díját, az NKFIH „Alapkutatástól a piacig˝ Innovációs Díját, az Agrárminisztérium Agrár Innovációs Díját, az Energiaügyi Minisztérium Környezetvédelmi és Energiaügyi Innovációs Díját, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala Innovációs Díját, illetve a MISZ Startup Innovációs Díját is.

 

A díjak ünnepélyes átadása, a hagyományoknak megfelelően az Országház Felsőházi Termében történik majd 2024. március végén egy sajtónyilvános rendezvény keretében.

 

A 2023. évi kiírás részletei megtalálhatók a Magyar Innovációs Szövetség honlapján: https://www.innovacio.hu/nagydij_felhivas.php

 

A 32. Magyar Innovációs Nagydíj hivatalos bejelentésére 2023. november 16-án kerül sor a Magyar Innovációs Szövetség „Innovációk, melyek megváltoztatják a világot” című mini konferenciájához kapcsolódóan.

 

További információ:

 

Garay Tóth János, kommunikációs igazgató, tel.: 30/900-4850, e-mail: garaytoth@t-online.hu.


A Gondolához eljuttatott MISZ-jelentést dr. Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke jegyezte.

 

gondola
Címkék:
  • A platószónok gyógyszere elgurult, ege elborult
    A magyarok felhőtlenül ünnepelhették első királyukat, és a több mint egy évezrede fennálló államukat.
  • Elcelebesedett olimpia
    Az olimpia az emberiség egyik nagy közös ünnepe, s noha mindig voltak benne kisebb-nagyobb szennyeződések, sokat segíthet abban, hogy a sportvilág napról napra belenevessen a celebnyomulás otromba ábrázatába.
  • Sakkfigurának tekintik az ukrán katonákat Brüsszelben
    Könnyű felismerni: a fegyvergyártók és a korrupt politikusok közös érdeke, hogy minél tovább tartson az ukrajnai háború. Korábban is mondtam, de ezúttal megismétlem, hogy nincs annál aljasabb nyerészkedés, mint ami százezrek élete és milliók szenvedése árán hoz hasznot – rögzíti Bánó Attila.
  • Arkangyal
    Több mint 120 év után először emelik le és restaurálják teljes körűen a monumentális Millenniumi emlékmű korinthoszi oszlopán álló szobrot, Zala György alkotását.
  • A fiatalok jelentik a kereszténydemokrácia jövőjét
    A kereszténydemokrácia a jövőbe tekintő politikai bölcselet, épp ezért modern, épp ezért vonzza a fiatalokat, épp ezért ad izgalmas, szép emberi feladatokat a fiatal közösségeknek.
MTI Hírfelhasználó