Magyar orvost kapott Alsóőr
2023. december 18. 10:56

Miután a meghirdetett felsőőri (Oberwart) praxisra egyetlen háziorvos sem jelentkezett, az osztrák Orvosi Kamara Alsóőrnek (Unterwart) adta meg a rendelőnyitás lehetőségét. A fiatal magyar doktor, Mészárics Ágnes január 2-án nyitja meg új praxisát. Nincs kolbászból a kerítés Ausztriában sem – derül ki az Osztrák Közszolgálati Rádió (ORF) friss tudósításából. Mint a műsorban elhangzott, január 2-tól magyar orvos, Mészárics Ágnes nyit rendelőt Alsóőrben (Unterwart).

A szakember már budapesti tanulmányai alatt is vidéki praxisról álmodott, amely most meg is valósulhat. A fiatal belgyógyász szakorvos korábban a felsőpulyai (Oberpullendorf) és felsőőri (Oberwart) kórházban is dolgozott. Az új háziorvosi praxis Alsóőr szívében az egykori, már bezárt községi étterem épületében kapott helyet. Az állást régóta be akarták tölteni, de nem akadt rá jelentkező.

MH
Címkék:
  • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
    „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
  • Bűnözők a törvényhozásban
    Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
  • A woke-rögeszme elporlasztása
    A magyar kormány a konzervatív értékeket védi példásan, és olyan erkölcsi vezetést alakított ki, amiről az egész Nyugat példát vehet - hangsúlyozta Julio Ariza.
  • Teremtésvédelem
    A szemétnek a tárolóban a helye, nem az utcán és nem az erdőben. Ennek az akciónak pedig nemcsak az a jelentősége, hogy visszaadják az erdőt eredeti rendeltetésének, hanem a példamutatás is, hogy tisztaságnak, rendnek kell lenni, nemcsak a portákon, a saját házunk előtt, hanem az olyan közös területeken is, mint az erdők.
  • Geert Wilders: Orbán Viktor bátor vezető
    Merkelék, amikor megnyitották a határokat, veszélybe sodorták az európai keresztény civilizációt. A konzervatívok azonban nem süllyedtek bele ebbe a "politikai mocsárba", hanem az emberek mellé álltak, és ezért támogatják őket a szavazók, akinek már elege van abból, hogy lábbal tiporják az értékeiket - fejtette ki a Szabadságpárt elnöke.
MTI Hírfelhasználó