Nekiment az ukrán külügy Ficónak
2024. január 22. 15:39

„A területi integritással kapcsolatban nem lehet kompromisszumot kötni. Sem Ukrajna, sem Szlovákia, sem más ország esetében” – fogalmazott Oleg Nikolenko, számol be a mandiner.hu.

Robert Fico szlovák miniszterelnök szombaton arról beszélt, hogy az Ukrajna elleni orosz háború befejezésének egyetlen módja az, ha Kijev átadja területének egy részét a megszállóknak, és kijelenti, hogy nem kíván NATO-tag lenni. Ezt a kijelentést nem hagyta szó nélkül Oleg Nikolenko, a kijevi külügyi tárca szóvivője a Facebook-oldalán. A területi integritással kapcsolatban nem lehet kompromisszumot kötni. Sem Ukrajna, sem Szlovákia, sem más ország esetében” – írta.

Oleg Nikolenko szerint az ukránok éppen azért küzdenek, hogy az oroszok ne tudjanak előrehaladni akár Szlovákiába is. A Mandiner csütörtökön ehhez hasonló véleményt fogalmazott meg Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere is. Klicsko egész Németországnak üzent. „Szeretném megragadni az alkalmat és üzenetet küldeni Németországnak: megvédjük az országunkat, de megvédjük az egész Európai Uniót is.

Soha nem szabad lebecsülni Oroszországot. Putyin addig megy, ameddig mi engedjük neki” – fogalmazott.

MTI
Címkék:
 • Kezet foghatunk-e „lapáttal agyonverni” akaróval?
  Kapaszkodjunk meg: Európában hangzott el a förtelmes mondat. Sőt ami még fájóbb: a kontinens kellős közepén, Magyarországon harsogta ezt olyan politikus, akit korábban megválasztottak felelős pozícióba.
 • Lapáttal a demokráciában
  Az biztosra vehető, hogy Berlinben, Párizsban, Washintonban, New Yorkban politikusok szólaltak volna meg, s felpörgött volna a hisztériakeltés a világsajtóban. Most Brüsszelben kirobbant a csend.
 • Az európai emberek nem kérnek a migránsinvázióból
  Bakondi György szerint komoly fenyegetést jelent az illegális migráció az európai emberek mindennapjaira. Azok a lépések, amelyeket a magyar kormány megtett ezen a területen, továbbra is a magyar emberek többségének a támogatását, "pártszimpátián túlnyúló" támogatását élvezik.
 • A férfiasság értéke fényben a Palotajátékokon
  A valódi európai értékek emelkedtek fénybe a 39. Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok első két napján. A férfiasság és a nemes nőiesség szépsége a harmadik napon, vasárnap is élményt ad a Visegrádra látogatóknak.
 • Női öttusacsapatunk sikere
  A magyar trió a hazaiak harmadik érmét szerezte az Eb-n. Hétfőn második lett férfi váltóban Koleszár Mihály és Bereczki Richárd, illetve harmadik női váltóban az olimpiára készülő Guzi Blanka Eszes Noémival.
MTI Hírfelhasználó