Putyin: Az orosz gazdasági aktivitás továbbra is magas szinten van
2024. február 12. 16:46

Oroszországban az év elején továbbra is erős a gazdasági aktivitás Vlagyimir Putyin elnök szerint, aki hétfőn azt mondta, hogy a helyzet megfelel a kormány várakozásainak – írja az oroszhirek.hu. A gazdasági kérdésekkel foglalkozó kormányülésen tartott beszédében az elnök rámutatott az erős fogyasztói keresletre, és rendkívül fontosnak nevezte a gazdasági fejlődésre való törekvés és az árstabilitás közötti egyensúly fenntartását. „Továbbra is erős a fogyasztói kereslet – nagyjából ugyanannyi, mint a tavalyi negyedik negyedévben. és nagyon fontos, hogy ez pozitívan hat a hazai vállalkozások hangulatára és terveire” – mondta.

Az elnök szerint az oroszok jövedelmének növelése és az ország életminőségének javítása továbbra is prioritás a hatóságok számára. „Fő feladatunk, abszolút prioritásunk a jövedelmek és a polgárok életminőségének, az orosz családok jólétének növelése” – mondta az államfő.

„Most lépünk a következő hat évre szóló társadalmi-gazdasági cselekvési terv kidolgozásának végső szakaszába” – tette hozzá Putyin. Putyin szerint a szövetségi költségvetés hiánya 2024 januárjában 1,3 trillió rubellel (5,2 trillió forint) kevesebb, mint 2023-ban, amikor 3,3 milliárd rubelt tett ki. Ez komoly mutató – mondta. Az elnök utasította a kormányt, hogy fordítson különös figyelmet az infláció megfékezésére, és méltatta a központi banknak az áremelkedés elleni küzdelemben tett lépéseit.

Január végén éves szinten 7,2%-ot tett ki [az infláció], de természetesen tudjuk, hogy tavaly év végén a fogyasztói árak 7,4%-kal emelkedtek. Nos, az infláció csökkent – mondta Putyin.

MH
Címkék:
 • Kik bújhatnak meg az ENSZ mögött?
  Hazánkban több ezer hajléktalan él nem méltóságteljesen. Rájuk miért nem utal a szélsőséges ENSZ-garnitúra? Vélhetően azért, mert ennek az extrémitásnak (is) a kettős mérce a célszerszáma.
 • A ripacspolitika áldozatai
  Az atlanti fegyveripar kapzsisága végtelen. A Fehér Ház ígérte hatalmas pénzek nem Ukrajnába ömlöttek, hanem az USA hadiiparába. Az ósdi fegyvereket, lejárt szavatosságú lőszereket Ukrajnának ajándékozták. A hadiipar modern fegyvereket fejlesztett az Ukrajna támogatásának becézett összegekből. És a hadiipar főmuftijai hatalmas pénzt zsebeltek be.
 • Visszavágó
  A teltházas Groupama Aréna közönsége segítheti ebben Dejan Stankovic vezetőedző tanítványait, akik pihenten várhatják a rendkívül fontos mérkőzést, mivel a Ferencváros elhalasztotta a Diósgyőr elleni bajnoki meccsét, így hétvégén nem lépett pályára.
 • Idegen pénzből kampányolt a szélsőbal
  Az ellenzéki összefogás pártjai mintegy 261 millió 260 ezer forint külföldről származó tiltott támogatást fogadtak el a Mindenki Magyarországa Mozgalomtól – rögzítette az ÁSZ.
 • A kádári megtorlást idézi a gyurcsányi fenyegetés
  Amióta baloldalról, illetve annak előzményeiről beszélünk, minden esetben gondolnunk kell arra az erőszakhullámra és vérontásra, ami esetükben a hatalomszerzést kíséri – idézi fel a múltat Bánó Attila.
MTI Hírfelhasználó