Labdarúgó NB I - Megszakadt a DVTK rossz és a Fehérvár jó sorozata
2024. február 24. 22:10

A Diósgyőr hazai pályán 4-0-ra legyőzte szombaton a mérkőzés jelentős részében emberhátrányban játszó Fehérvárt a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában.

A DVTK ezt megelőzően négy bajnoki összecsapásán nem tudott nyerni, az új vezetőedző, Vladimir Radenkovic irányításával azonban sikerült begyűjtenie a három pontot. A székesfehérvári csapat három győzelem után maradt alul.

NB I, 22. forduló:

Diósgyőri VTK-Fehérvár FC 4-0 (1-0)
-----------------------------------
Miskolc, DVTK Stadion, 5164 néző, v.: Pintér

    gólszerzők: Gergényi (18., öngól), Feuillassier (69.), Szabó L. (87., 89., az elsőt 11-esből)

    piros lap: Csongvai (17.)

    sárga lap: Bényei (2.), Jurek (37.), illetve Serafimov (84.)

    Diósgyőri VTK:
    --------------
Ogyincov - Gera, Szatmári, Lund, Stephen - Bényei (Feuillassier, 63.), Vallejo (Klimovics, 71.), Holdampf - Jurek (Pernambuco, 63.), Edomwonyi (Szabó L., 71.), Pozeg Vancas (Kampecisz, 90.)

    Fehérvár FC:
    ------------
Tóth B. - Bese (Simut, 80.), Serafimov, Spandler, Gergényi, Schön (Katona M., 65.) - Christensen, Csongvai, Sigér (Ruben Pinto, 65.), Stefanelli (Tóth T., 65.) - Gradisar (Karamoko, 80.)

Jobban kezdett a Fehérvár, de bő negyed óra elteltével emberhátrányba került: talpalás miatt, a videobíró segítségével mutatta fel a piros lapot Csongvainak a játékvezető. Alig telt el pár másodperc és vezetéshez jutott a hazai együttes, bal oldali beadás után a menteni igyekvő Gergényi megelőzte a kivetődő Tóth Balázst, a lábáról pedig a saját kapujába pattant a labda. Ezzel nagyon nehéz helyzetbe került a vendégcsapat, innentől jó ideig elsősorban a védekezéssel törődött. Néhányszor ugyan eljutott az ellenfél kapujáig, de a DVTK ekkor már uralta a játékot.
   
Hazai helyzetekkel kezdődött a második félidő, később azonban a Fehérvár is többször veszélyeztetett, volt olyan időszak, amikor rövid időn belül az egyik, majd a másik 16-osnál alakult ki gólszerzési lehetőség. A Fehérvárnak volt esélye az egyenlítésre, de a játékrész közepén a DVTK tudta növelni az előnyét, ezzel pedig gyakorlatilag eldöntötte a három pont sorsát. A 84. percben Serafimov buktatásért előbb piros lapot kapott, majd mikor a VAR alapján egyértelművé vált, hogy szabálytalansága a 16-os belül történt, tizenegyeshez jutott a DVTK, a fehérvári védőnek pedig piros helyett sárgát mutatott fel a játékvezető. A büntetőt a székesfehérváriaktól kölcsönbe érkezett Szabó Levente értékesítette, majd két perc múlva újabb gólt lőtt. A mérkőzés a végére teljesen egyoldalúvá vált.

MTI
Címkék:
 • Nobel-díjas írók nevetségessé tétele
  „A papírforma azért van, hogy felborítsuk, és mi ezt megtettük ezen a hétvégén. Úgy gondolom, talán egy kicsit lebecsültek minket az emberek. Nem sikerült túlságosan jól a legutóbbi világversenyünk, és mindenki abból indult ki, de mi jó csapat vagyunk, jó a csapategység, úgyhogy nagyon jól tudunk küzdeni – rögzítette Pásztor Noémi.
 • Bűnözők a törvényhozásban
  Sajnos a brüsszeli garnitúra is alvilági jegyeket mutat. Évekkel ezelőtt egy ciprusi politkusnőnek hatalmas összeg jelent meg a bankszámláján. Lebukott, de azóta is az Európai Bizottságban ül. Egy görög európai parlamenti tagot pedig a belga rendőrség hosszú ideig lakat alatt tartott, mert döbbenetesen nagy korrupciós botrányban lebukott. A felsőbb garnitúra elérte, hogy kiengedjék, visszament az Európai Parlamentbe, és szavazott is.
 • Fucsovics második trófeája
  Fucsovics a 2018-as, genfi diadal után másodszor ünnepelhetett tornagyőzelmet, és a trófea mellé 88 125 eurót (34,4 millió forint) kapott. "Hosszú idő után nyertem ismét, nem vártam ezt az eredményt, és nagyszerű érzés" - nyilatkozta a pályán.
 • Európa felújított templomává válhatunk
  Sulyok Tamás azt mondta, az atomizáció és a töredékesség világában, amelyben a család lebontásának, a közösségek erodálásának, a magány elhatalmasodásának, az erkölcsi értékek elhagyásának vagyunk tanúi, szomjazzuk a megtartó közösségeket.
 • Washingtoni Magyar Örökség Fesztivál
  Előadást adott a több mint 40 éves Tisza Táncegyüttes, a Szikra Banda, felléptek az idén 50 éves washingtoni magyar cserkészcsapat tagjai, és táncbemutatót tartott a Kőrösi Csoma Sándor Ösztöndíjprogram révén jelenleg Washingtonban dolgozó Hajdú Bence néptáncos.
MTI Hírfelhasználó